FCSB părea debusolată după înfrângerile suferite în fața celor de la Universitatea Cluj și West Ham, dar s-a impus cu 3-1 în fața unui Rapid care nu s-a ridicat la nivelul pe care l-a demonstrat în acest sezon. Derbiul de pe Arena Națională a contat pentru etapa cu numărul 17 din SuperLiga.

Andrea CompagnoFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

FCSB a marcat prin Cordea ('14), Compagno ('29) și Popescu ('57).

Rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Junior Morais ('70), Rapidul a redus din diferență prin Dugandzic ('75, penalty).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre FCSB și Rapid.

Grație acestui succes, FCSB a acumulat 23 de puncte și se află pe locul 7 (la trei lungimi în urma Petrolului, care ocupă ultima poziție de play-off). De cealaltă parte, Rapid rămâne pe locul 2, cu 32 de puncte.

Meciul de pe Arena Naţională a început cu patru minute întârziere din cauza torţelor şi petardelor aruncate de ultrași pe teren.

Au evoluat echipele:

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Haruţ, Tamm, Radunovic - Olaru, Şut, Oaidă (Nikolov 84) – Cordea (Fl. Coman 89), Compagno (Omrani 85), Oct. Popescu (Miculescu 65). Antrenor: Mihai Pintilii

Rapid: Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais – Emmers (A. Ciobanu 67), Al. Albu, Kait – Sefer (Pănoiu 59), Luckassen (Fl. Ştefan 72), Al. Ioniţă II (Dugandzic 59). Antrenor: Adrian Mutu.

Cartonaşe galbene: Morais '68, Pătraşcu '87 / Creţu '75

Cartonaş roşu: Morais '70 (Rapid).

SuperLiga, etapa a 17-a

FC Botoșani vs FC Voluntari 0-1

Farul Constanța vs CS Mioveni 2-1

FC Argeș vs Sepsi Sfântu Gheorghe 0-5

Petrolul Ploiești vs UTA Arad 2-1

Universitatea Craiova vs Universitatea Cluj 1-0

FC Hermannstadt vs Chindia Târgoviște 0-1

FCSB vs Rapid București 3-1

CFR Cluj vs U Craiova 1948 / luni, 21:00

FCSB vs Rapid București 3-1, în etapa a 17-a din SuperLiga

'75 Gol Rapid! Dugandzic execută pe jos, Târnovanu a sărit în direcția opusă.

'74 Crețu îl faultează în careu pe Dugandzic - penalty pentru Rapid.

'70 Junior Morais îl lovește peste față pe Cordea și primește cartonaș roșu.

'57 Gol FCSB! Cordea controlează excelent mingea la marginea careului, pasează printre picioarele lui Săpunaru și Octavian Popescu înscrie cu un șut fără preluare.

'56 Moldovan se întinde și ajunge la mingea trimisă din lovitură liberă de Octavian Popescu.

'29 Gol FCSB! Ioniță și Săpunaru nu pot degaja, mingea ajunge la Compagno și acesta îl învinge pe Moldovan. Reușita este validată cu ajutorul sistemului VAR: mingea a atins prima oară piciorul lui Șut, iar apoi a sărit spre mâna acestuia.

'14 Gol FCSB! Onea ratează degajarea, mingea ajunge la Octavian Popescu, acesta o trimite în fața porții și Cordea îndeplinește o simplă formalitate.

'10 Dragoș Grigore trimite cu capul în poarta lui Târnovanu, dar reușita este anulată: fundașul Rapidului se afla în poziție de ofsaid.

'5 Kait trage la colțul lung, de la marginea careului, dar Târnovanu respinge în corner.

Sebastian Colțescu amână începutul meciului, suporterii au aruncat cu torțe pe teren.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că mai multe obiecte pirotehnice au fost găsite la controlul stadionului, înaintea derbiului FCSB vs Rapid, scrie News.ro.

„Premergător realizării dispozitivului, pe timpul controlului specific al arenei sportive, au fost depistate mai multe materiale pirotehnice ascunse în stadion, acestea fiind ridicate în vederea confiscării şi întocmirii actelelor necesare începerii cercetărilor.

Pe această cale, atragem atenţia tuturor participanţilor la evenimentul sportiv asupra faptului că aceste acţiuni constituie fapte de natură penală şi sunt pedepsite ca atare de cadrul normativ în vigoare. Din aceste motive, pentru prevenirea producerii unor incidente de securitate, Jandarmeria Capitalei evidenţiază din nou ca pentru acest meci de fotbal au fost dispuse măsuri speciale de control asupra tuturor persoanelor şi autovehiculelor care vor intra in incinta arenei sportive”, a precizat Jandarmeria Capitalei.

De știut înaintea derbiului FCSB vs Rapid

  • Cel mai aşteptat meci al etapei din acest weekend aduce în faţă în faţă două echipe cu stări de spirit diametral opuse şi despărţite în clasament de 12 puncte.
  • FCSB ocupă locul 8, cu 20 de puncte din 14 meciuri, dar mai are două restanţe de disputat, cu FC Botoşani (d) pe 1 decembrie şi cu CFR Cluj (a) pe 15 decembrie.
  • Rapid este pe locul 2, cu 32 de puncte din 16 meciuri, cu opt mai puţine decât liderul Farul Constanţa, şi se prezintă la derby-ul cu FCSB după două rezultate excelente, 1-1 cu „marinarii” lui Gică Hagi şi 2-1 cu CFR Cluj, ambele în Giuleşti.
  • În meciul din tur, Rapid s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la FCSB, prin golurile marcate de Dugandzic (19) şi Săpunaru (40).