Rapid București va trimite către Federația Română de Fotbal o solicitare pentru recunoașterea a două titluri de campioană din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, în anul care marchează centenarul clubului.

Daniel NiculaeFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Rapid cere FRF completarea palmaresului

Președintele Daniel Niculae a dezvăluit că dosarul este pregătit și urmează să fie trimis către forul condus de Răzvan Burleanu.

„Scrisoarea pentru titlurile din 1942 și 1944 trebuie trimisă către Federația Română de Fotbal. Am întocmit deja un dosar, ne lipsesc câteva hârtii și cu siguranță vom face toate demersurile ca titlurile care trebuie recunoscute și care au fost câștigate pe teren de către Rapid, sperăm să ne fie date în palmaresul clubului. Pentru că așa mi se pare normal”, a declarat Daniel Niculae pentru Rapid TV.

Cupa Basarabiei și al Doilea Război Mondial

Rapid a câștigat campionatul de război din 1941-1942, numit Cupa Basarabiei, dar nerecunoscut de către FRF. Tot din cauza războiului, campionatul de fotbal 1943-1944 a fost înterupt cu două etape înainte de final, feroviarii aflându-se pe primul loc, cu patru puncte mai mult decât Unirea Tricolor.

Finala Cupei Europei Centrale din 1940, anulată de război

În anul 1940, Rapid a ajuns în finala Cupei Europei Centrale (viitoarea Cupa UEFA), dar izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a lăsat nedisputat ultimul act al competiției. După ce depășise în sferturi pe Hungaria MTK și în semifinale pe Gradinski Zagreb, Rapid urma să întâlnească în finală pe Ferencvaros Budapesta.

Trei titluri oficiale în palmares

Rapid București a câștigat de 3 ori titlul (1967, 1999 și 2003), iar în Cupa României a ridicat trofeul de 13 ori. Mai are în palmares 4 Supercupe ale României și o Cupă a Ligii.