Erik ten Hag este în căutarea de soluții pentru postul de vârf, asta după ce Cristiano Ronaldo va părăsi cel mai probabil formația de pe Old Trafford în vara anului 2023.

Eric-Choupo MotingFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dacă de-a lungul timpului, diavolii roșii au adus tot felul de nume ciudate, care evident că nu au confirmat în tricoul alb-roșu (Lindelof, Darmian, Schneiderlin, Alexis Sanchez), se pare că United are o țintă cel puțin la fel de ciudată pentru vara anului viitor.

Eric Choupo-Moting, varianta de atacant pentru United

Cristiano Ronaldo este pe picior de plecare de la Manchester United, după ce a intrat într-un conflict cu Erik ten Hag, în urma gestului său de la partida cu Tottenham Hotspur.

Chiar dacă a fost reprimit la antrenamentele echipei de seniori și a și fost jucat ulterior, portughezul este decis să încerce o nouă provocare pe final de carieră, ținând cont de faptul că a ajuns la vârsta de 37 ani. CR7 ar putea pleca la o altă echipă chiar din această iarnă, dacă se confirmă interesul celor de la Sporting Lisabona, care erau dispuși să îl împrumute pe acesta.

Varianta surpriză care a fost confirmată și de presa din Anglia (Dailymail) este actualul fotbalist al celor de la Bayern Munchen, Eric-Choupo Moting.

Jucătorul în vârstă de 33 ani pare să aibă un sezon foarte bun la campioana Germaniei, pentru care a marcat deja de 8 ori în 13 partide.

Camerunezul are contract cu formația antrenată de Julian Nagelsmann până în vara anului 2023, iar Manchester United intenționează să îl convingă pe acesta să vină pe Old Trafford, din postura de jucător liber de contract.

Cotat la 3 milioane de euro conform Transfermarkt, Eric-Choupo Moting a fost adus gratis în octombrie 2020, după despărțirea de Paris Saint Germain și a strâns de atunci 71 jocuri pentru cea mai titrată echipă din Germania. 26 goluri și 9 pase decisive are jucătorul camerunez pentru formația de pe Allianz Arena.

Directorul sportiv al bavarezilor, Hasan Salihamidzic, a menționat că vor negocia un nou contract cu Choupo Moting, pentru a fi păstrat la campioana Germaniei.

Choupo Moting, palmares impresionant pentru o rezervă

Fotbalistul în vârstă de 33 ani a început fotbalul profesionist la Hamburger SV, iar în cariera sa a mai evoluat pentru Nurnberg, Mainz 05, Schalke 04, Stoke City și Paris Saint Germain.

Totuși, a reușit să câștige numeroase trofee, printre care amintim:

2 x Bundesliga

2 x Ligue 1

1 x Supercupa Germaniei

1 x Supercupa Franței

1 x Cupa Franței

1 x Cupa Ligii Franței

1 x Mondialul Cluburilor