CSA Steaua București va putea promova în Superliga, dacă va obține pe cale sportivă acest lucru. Modificarea este posibilă grație unui ordin publicat în Monitorul Oficial și semnat de Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării.

Fanii CSA Steaua, atmosfera superba pe GhenceaFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Pe 24 octombrie, fix în ziua în care și-a prezentat demisia, Vasile Dîncu a emis un ordin prin care Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” va putea să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private.

Modificarea îi va permite CSA Steaua București să poată promova în Superliga (fosta Liga 1), lucru care nu era posibil până acum.

Vorbim practic despre ceea ce Răzvan Burleanu, președintele FRF, spunea în urmă cu mai multe luni. Faptul că este nevoie de transformarea clubului de drept public într-unul de drept privat, sub forma unei societăți comerciale pe acțiuni, unde MApN să poată rămâne acționar unic.

„Cea mai rapidă procedură este să transformi clubul de drept public într-un club privat sub forma unei societăți comerciale sportive pe acțiuni. Se poate face în 48 de ore această trecere”, explica președintele FRF.

În sezonul 2022-2023 din Liga 2, CSA Steaua București este lider în acest moment. Chiar dacă va ocupa însă un loc care să-i permită promovarea, acest lucru nu este posibil din cauza statutului echipei.

După modificarea aprobată de Vasile Dîncu, Steaua București va putea promova în Superliga la capătul sezonului 2023-2024, desigur dacă va obține acest lucru prin rezultatele sportive.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua se poate asocia, cu avizul consultativ al Colegiului Ministerului Apărării Naționale, cu terțe persoane juridice, publice sau private, în vederea constituirii unei asociații fără scop patrimonial, având ca obiect participarea la competiții sportive”, se precizează în Monitorul Oficial al României de joi, 3 noiembrie 2022.

S-ar putea să te intereseze și:

Răzvan Burleanu spune condițiile în care Steaua București va avea drept de promovare în Liga 1