Eliminarea prematură din UEFA Champions League i-a făcut pe șefii celor de la Atletico Madrid să se gândească mai bine în privința anumitor jucători.

Joao FelixFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Pierderile financiare cauzate de clasarea pe ultimul loc din grupa de Liga Campionilor produc schimbări în strategia clubului Atletico Madrid, care nu va juca nici măcar în primăvara Europa League.

Cu toate că în vară au refuzat o ofertă uriașă pentru cel mai scump transfer din istoria clubului, madrilenii negociază acum cu o rivală pentru cedarea starului care a nu a rupt gura târgului de la sosirea pe Wanda Metropolitano.

Barcelona și Atletico Madrid, discuții pentru transferul lui Joao Felix

În vârstă de 22 ani, Joao Felix a fost cumpărat de Atletico Madrid în vara anului 2019 pentru suma record de 127.2 milioane de euro, iar de atunci, portughezul a strâns 127 meciuri, a marcat de 31 ori și a oferit 18 assist-uri. În 2021, Joao Felix a câștigat titlul în LaLiga cu formația antrenată de Diego Simeone.

Eliminarea prematură din competițiile europene în acest sezon a stârnit dezamăgire în rândul suporterilor, care i-au cerut inclusiv demisia lui Diego Simeone, omul care a reușit să spargă supremația Realului și a Barcelonei în LaLiga.

Conform publicației Onze, decizia este la mâna formației antrenate de Xavi Hernandez, care va juca pentru al doilea sezon consecutiv în primăvara UEFA Europa League.

Barcelona a cheltuit 150 milioane de euro pe transferuri în vara acestui an, iar achiziția lui Joao Felix implică multe variabile pentru ca această mutare să se concretizeze.

Cota de piață a fotbalistului portughez este de 70 milioane de euro conform Transfermarkt. 16 apariții are Joao Felix în acest sezon, în care a punctat de doar două ori.

Probabil, în funcție de performanțele pe care le va realiza Barcelona în acest sezon competițional, vom asista la o primă ofertă făcută de catalani pentru Joao Felix. Acest lucru este așteptat să se întâmple abia din vara anului 2023.