Anul 2021 este unul pe care Lionel Messi nu îl va uita cu siguranță, asta după ce decarul a dus Argentina către primul trofeu internațional major de la debutul său în tricoul pumelor.

Lionel MessiFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Ultima ediție a Copa America a fost una de neuitat pentru naționala Argentinei, dar mai ales pentru Lionel Messi.

Actualul fotbalist al celor de la Paris Saint Germain a marcat 4 goluri și a oferit 5 pase decisive în cadrul turneului la capătul căruia Argentina a fost încoronată campioană.

Discursul lui Messi dinaintea finalei Copa America s-a viralizat

Chiar dacă nu a înscris în ultimul act al competiției, Lionel Messi a fost determinant pentru naționala Argentinei, care a învins Brazilia în marea finală, grație golului înscris de Angel Di Maria (1-0).

Discursul său dinaintea ultimului joc a făcut înconjurul lumii, acesta fiind publicat la un an de la triumful pumelor.

”Știm deja cine e Argentina și știm și cine e Brazilia. Nu vreau să dezvolt subiectul. Vreau să vă mulțumesc pentru aceste 45 de zile, băieți.

Am spus-o și de ziua mea, este un grup spectaculos, un grup frumos. Au fost 45 de zile de muncă în care nu ne-am plâns de zboruri, de mâncare, de hoteluri, de gazon, de nimic.

45 de zile fără să ne vedem familiile! Dibu (n.r. Emiliano Martinez, portarul Argentinei) a devenit tată și nici măcar nu și-a văzut copilul. Și pentru ce? Pentru acest moment, băieți.

Avem un obiectiv și suntem la un pas de a-l îndeplini, iar cel mai bun lucru este că totul este în mâinile noastre. Așa că vom ridica trofeul, îl vom duce acasă în Argentina și ne vom bucura de el alături de familiile și prietenii noștri.

Vreau să închei cu acest lucru: coincidențele nu există. Acest turneu ar fi trebuit ținut în Argentina, dar se joacă în Brazilia, și știți de ce?

Pentru că Dumnezeu a făcut în așa fel încât să putem câștiga trofeul pe Maracana, ca să fie cu atât mai frumos pentru noi toți. Așa că intrați pe teren încrezători și calmi, vom duce acasă acest trofeu.” - a spus atunci Lionel Messi.

h2: CM Qatar 2022 - ultimul „tren” pentru Lionel Messi

Jucătorul celor de la Paris Saint Germain a anunțat într-un interviu faptul că acest turneu final este ultimul din cariera sa de fotbalist profesionist. Ajuns la 35 ani, Messi se află într-o formă bună la echipa pariziană, unde are 12 goluri și 14 assist-uri în cele 18 partide în care a jucat.

Evident, Lionel Messi este și principalul atu al selecționerului Scaloni pentru acest turneu final, unde argentinienii speră la un parcurs de vis. Leo a înaintat și o cerere specială către antrenorul de la PSG, Christophe Galtier.

Argentina este în grupă cu Arabia Saudită, Mexic și Polonia, dar va avea un ultim test până în Qatar. Pumele vor întâlni Emiratele Arabe Unite pe data de 16 noiembrie, de la ora 19:45.