Mobilizare puternică la Sibiu, acolo unde municipalitatea este gata să predea un stadion modern și grandios. Se pun la punct detaliile finale pentru ca noua arenă din Sibiu să fie dată în folosință.

Noua arena a celor de la FC HermannstadtFoto: Captura YouTube

Hermannstadt - CFR Cluj se va juca pe noua arenă

Lucrările la stadion au început în septembrie 2020, iar arena este în proporție de 95% finalizată, la aproximativ 8 luni de la termenul stabilit inițial.

Deși primăria a confirmat că la sfârșitul lunii octombrie stadionul va fi pregătit pentru a găzdui evenimente sportive, se pare că firma care execută lucrările a decalat puțin termenul, iar primul eveniment care ar inaugura această bijuterie ar fi restanța dintre Hermannstadt și CFR Cluj, din Superliga României, programat pentru data de 30 noiembrie.

Pe data de 22 octombrie, stadionul a fost branșat la rețeaua de gaze.

În primă instanță se spunea că valoarea totală a costurilor este de 24 milioane de euro, însă a fost necesară suplimentarea bugetului cu aproximativ 4,5 milioane de euro.

Capacitatea arenei ar urma să fie de 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP, iar aceasta va avea în componența ei o sală de atletism și o sală de box, pe lângă spațiile de alimentare publică.

Suprafața de joc va avea 105 metri lungime și 68 lățime, iar gazonul va fi natural, ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.