Gianluigi Buffon așteaptă cu nerăbdare confruntarea dintre Juventus Torino și Paris Saint-Germain din grupele Ligii Campionilor și a vorbit despre timpul petrecut la ambele echipe.

Gianluigi BuffonFoto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

O viață la Juventus Torino

Portarul italian a petrecut 17 ani la Juventus, din 2001 până în 2018, înainte de a pleca la PSG, unde a petrecut un singur sezon. Întors la Torino, Buffon a mai petrecut două sezoane în alb-negu, după care a revenit la Parma, clubul unde și-a început cariera, scrie Football Italia.

„Mi-am petrecut viața la Juventus, așa că este inevitabilă legătura puternică pe care am construit-o prin tot ce am trăit împreună în ultimii 20 de ani”, a declarat Buffon pentru AFP.

Buffon consideră perioada de la PSG între cele mai frumoase

„Am amintiri speciale de la Paris, cu colegii mei și suporterii. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea ca fotbalist și ca om. Păcat că meciul care urmează nu mai contează prea mult”, s-a destăinuit portarul italian.

Gianluigi Buffon a evoluat în 25 de meciuri pentru PSG, în sezonul petrecut în Franța, încasând 25 de goluri și păstrând poarta intactă în 9 partide. Pentru Juventus a strâns 685 de apariții, câștigând de 10 ori titlul în Italia.