Rapid a trecut de CFR Cluj, scor 2-1, dar partida nu a fost lipsită de scandal. Centralul Cătălin Popa a dictat două lovituri de la 11 metri pentru giuleșteni, iar acestea au fost contestate de toată lumea, mai puțin de suflarea rapidistă.

Rapid - CFR, faza primului penaltiFoto: Captura YouTube

Dan Petrescu, vehement după Rapid vs CFR: „Ca pe vremea Scorniceștiului”

La Digisport, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a precizat că Rapidul a primit eronat cele două lovituri de la 11 metri, putând vorbi fără probleme despre o viciere de rezultat în derbiul etapei cu numărul XVI din Superliga.

Aici poți vedea un rezumat al partidei Rapid - CFR Cluj.

Fazele incriminate din Rapid vs CFR Cluj

  • În minutul 32, portarul Scuffet iese dintre buturi, ajunge târziu la minge și-l lovește violent pe atacantul gazdelor, Luckassen. În prealabil, fundașul Yuri degajase mingea din careul CFR-ului.
  • În minutul 69, în careul CFR-ului a avut loc un duel pentru minge între Marko Dugandzic și Andrei Burcă. Atacantul Rapidului s-a prăbușit la pământ, iar centralul Cătălin Popa a dictat din nou penalti pentru gazde. Mai mult, Ovidiu Hațegan (șeful serii în camera VAR) nu a intervenit.

Ce spune Ion Crăciunescu

„Da, dacă este să punem așa o fază, într-adevăr există o împingere între Luckassen și jucătorul în alb (n.r. Yuri). Se duce direct în el și îl împinge.

Sancțiunea se dă împotriva primului jucător care comite greșeala. Primul este jucătorul în vișiniu (n.r. rapidistul) care se duce cu brațele în spatele adversarului. Umăr la umăr înseamnă cu totul altceva.

Înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale, în care umărul e în același nivel cu umărul adversarului. Sancțiunea lui Scuffet, după părerea mea... mi se pare o intrare brutală asupra unui adversar fără să joace mingea. Poate să fie și cartonaș roșu” - Ion Crăciunescu, la Digisport.

„N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva! După părerea mea sunt doi jucători într-un contact, dar nu mi se par niște lucruri evidente. La penalty trebuie să fie lucruri clare. Nu dădeam niciodată” - Ion Crăciunescu, la Digisport.

Situația pe podiumul din Superliga după acest meci:

1. Farul Constanța 37p (16 meciuri)

2. Rapid București 32p (16 meciuri)

3. CFR Cluj 28p (14 meciuri).