Mulți jucători de la FCSB sunt departe de forma care i-a consacrat, însă un fost component al Generației de Aur vorbește despre căderea inexplicabilă a lui Florinel Coman, fotbalist al vicecampioanei României.

Florinel ComanFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adrian Ilie consideră că lipsa de continuitate l-a afectat pe Florinel Coman

Adrian Ilie, triplul-campion al României cu Steaua București, a dezbătut alături de un fost jucător al celor de la FCSB, Florin Gardoș, situația pe care o traversează fotbalistul care a primit în acest sezon banderola de căpitan la vicecampioana României. Cei doi au făcut referire și la accidentările destul de grave suferite de extrema roș-albaștrilor, care a lipsit destul de mult în ultimii ani.

„A trecut printr-o perioadă foarte bună a carierei lui de fotbalist și cred că cea mai bună a fost când a jucat la Viitorul, foarte puțin la Steaua (FCSB). A avut și multe accidentări, nu și-a revenit, dar, din punctul meu de vedere, în momentul de față chiar dacă ai talent, nu ai continuitate.

Continuitatea de a te exprima meci de meci cel puțin de nota 6,5 sau 7. Foarte multe fluctuații și cred că de acolo pleacă tot, de la continuitate. La meciul cu Anderlecht mi s-a părut slăbuț. Nu putem să-l catalogăm ca fantomă, că suntem jucători de fotbal. Fiecare joacă atât cât poate.

Gigi Becali poate să critice pe oricine, dar câteodată ar trebui să o facă și în privat nu doar la televizor. Acum, sigur că poate să-l critice, dar prima critică trebuie să o aibă el cu el în vestiar, imediat ce s-a terminat meciul. Nu pot să știu unde e problema, că nu-l cunosc personal, dar cred că e vorba de continuitate.” - a spus „Cobra” pentru Fanatik.

„În momentul de față, nu pot mai mult pentru că antrenorii cer altceva de la ei, nu pot pentru că nu au continuitate în joc, nu pot pentru că au trecut prin perioade de accidentări și nu pot pentru că acesta este nivelul în momentul de față.

M-aș bucura să-și revină la forma de dinainte de accidentare. Cred că poate să-și revină, dar își revine degeaba dacă joacă bine doar câteva luni, 3-5 luni. Eu nu cred că există presiune atât de mare la Steaua (FCSB), ca și cum te-ai duce să joci la Atletico Madrid.” - a adăugat Adrian Ilie.

Florin Gardoș contestă ieșirile publice ale lui Gigi Becali

„Nu au cum să nu te afecteze criticile, oricât de puternic ai zice tu că ești și că nu te interesează. El are problema asta că nu a mai jucat de mult, dar parcă nu mai are nici explozia din trecut. Parcă în sezonul ăsta părea să aibă un progres după ce i s-a dat și banderola, dar să critici după 30 de minute nu știu dacă era neapărat momentul.

La FCSB este altfel de presiune. I se pune pata patronului și nu mai joci 6 luni. Poate fi frică de toanele lui Gigi Becali. Mai ales pentru jucătorii aduși liber de contract, trecuți de 25 de ani pe care nu se mai pot lua sume importante de bani.

Revenirea lui Florinel Coman depinde de el, pentru că până acum chiar i s-au oferit șanse și patronul chiar l-a susținut și părea că își revine, dar acum parcă iar a intrat într-o curbă descendentă.” - a spus fostul jucător al celor de la FCSB, care contestă atitudinea avută de finanțatorul echipei, Gigi Becali.

18 apariții a strâns Florinel Coman în actualul sezon pentru FCSB, iar jucătorul în vârstă de 24 ani a marcat 3 goluri și a oferit 3 pase decisive.

3 milioane de euro a plătit FCSB-ul pentru aducerea acestuia în vara anului 2017. 3 milioane de euro este cota de piață a acestuia conform Transfermarkt.