După ce anterior declarase că ar fi o onoare să evolueze pentru naționala României, Andrea Compagno a fost propus selecționerului Edi Iordănescu de către antrenorul său de la FCSB, Nicolae Dică.

Andrea CompagnoFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nicolae Dică, impresionat de Andrea Compagno

„Ar fi o soluție pentru echipa națională. La cât e de profesionist ar ajuta foarte mult. Compagno este un transfer inspirat. Tot ce îi ceri încearcă să facă pe teren. S-a integrat foarte bine, a fost primit cu brațele deschise.

M-a impresionat golul din meciul cu Anderlecht. Cred că va depăși 20 de goluri în acest sezon dacă va fi sănătos”, a declarat Nicolae Dică, pentru Fanatik.

Edi Iordănescu nu susține ideea naturalizărilor

Selecționerul Edi Iordănescu a răspuns propunerii lui Nicolae Dică, dar crede că este mult prea devreme pentru a se vorbi de naturalizarea lui Andrea Compagno.

„Avem talentul ăsta să ne ambalăm rapid, să ne entuziasmăm, după care și mai rapid să ne dezumflăm. Să ne uităm puțin în trecut, acum mai puțin de 3 ani el era în Liga 2 în România. Mai mult ca să devii eligibil, cum a fost cazul Camora, înseamnă să îndeplinești niște condiții, să joci aici 5 ani, să ai continuitate ca să poți să-ți iei cetățenia.

Nu resping treaba asta cu naturalizarea, dar nici nu mă hazardez sau entuziasmez când apare un străin. Nu vorbesc de Compagno aici, vorbesc general”, a răspuns selecționerul Edi Iordănescu, conform Fanatik.