Pablo Mari, fotbalistul care a fost înjunghiat joi într-un supermarket de la periferia orașului Milano, a fost operat vineri cu succes, a anunţat clubul Monza.

Pablo MariFoto: Luca Rossini / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Pablo Mari a fost operat și va lipsi de pe teren cel puțin două luni

Un bărbat de 46 de ani cu probleme psihice a atacat mai multe persoane cu un cuţit într-un centru comercial. Un casier a murit, iar alte cinci persoane (între care și Pablo Mari) au fost rănite.

În vârstă de 29 de ani, Mari a fost spitalizat joi seară, conştient şi cooperant după ce a fost rănit la spate.

„Am avut noroc. Am văzut un om murind în faţa mea. Împingeam căruciorul de cumpărături în care se afla şi copilul meu. Am simţit o durere puternică la spate, iar apoi bărbatul a înjunghiat pe altcineva în gât”, a povestit fotbalistul.

Vineri, fundașul a fost operat la un spital din Milano, intervenţia constând în reconstrucţia a doi muşchi. Operaţia a decurs bine şi jucătorul va rămâne în spital două sau trei zile. După externare, va începe recuperarea, care va dura cel puţin două luni, scrie News.ro.

„După momentul greu de ieri, atât eu cât şi familia mea vrem să anunţăm că din fericire suntem cu toţii bine, în ciuda circumstanţelor, şi vrem să mulţumim pentru toate mesajele de susţinere şi afecţiune pe care le-am primit. În plus, vrem să transmitem condoleanţe şi multă putere familiei şi prietenilor persoanei care a decedat şi dorim sincer ca toţi cei răniţi să se facă bine cât mai curând posibil” - Pablo Mari, pe Instagram, după operație.

Împrumutat de Arsenal la Monza, Pablo Mari a jucat 8 meciuri în acest sezon și a marcat un gol. Fundașul are o cotă de piață de 5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.