Barcelona nu a avut nicio șansă aseară în fața campioanei Germaniei, Bayern Munchen, și a pierdut la scor de neprezentare, chiar în fața propriilor suporteri (0-3). Catalanii se pregătesc astfel de al doilea sezon consecutiv în șaisprezecimile UEFA Europa League.

Joan LaportaFoto: FC Barcelona / Xinhua News / Profimedia

Joan Laporta, reacție rapidă după eșecul Barcelonei

Președintele clubului de pe Camp Nou, Joan Laporta, a reacționat imediat după eșecul usturător suferit în fața celor de la Bayern Munchen și a vorbit despre participarea în șaisprezecimile UEFA Europa League. Totodată, Laporta a precizat că obiectivul principal al formației de pe Camp Nou este titlul de campioană, pe care l-a obținut ultima oară în sezonul 2018/19.

„Este o rușine, dar nu putem blama jucătorii sau antrenorii pentru asta. Trebuie să privim înainte, pentru că avem La Liga și alte competiții. Știam că vor fi suișuri și coborâșuri în acest proces de reconstruire a echipei.

Mesajul meu pentru fani este să privim către viitor. Xavi a folosit mulți jucători tineri, pentru ca aceștia să crească.

Este un proiect tânăr în care trebuie să avem încredere. Campionatul rămâne important și trebuie să arătăm că putem continua, suntem într-o poziție bună. Champions League s-a întâmplat deja, nu mai putem face nimic.

Bayern este o echipă foarte puternică, un club consolidat. Nu mi se pare că au jucat cine știe ce în această seară, dar au jucat relaxați. Pentru noi a fost foarte complicat, meciul dintre Inter și Plzen a reprezentat o tortură.” - a declarat acesta pentru BARCA TV.

Barcelona a făcut investiții majore în această vară

Cu toate că mulți jucători au fost aduși liberi de contract (Andreas Christensen, Franck Kessie, Hector Bellerin, Marcos Alonso), clubul catalan a și investit bani frumoși în aducerea de sânge proaspăt, mai exact suma de 153 milioane de euro.

Toți acești bani pentru 3 jucători: Robert Lewandowski (adus de la Bayern pentru 45 milioane de euro), Raphinha (adus de la Leeds United pentru 58 milioane de euro) și Jules Kounde (adus pentru 50 milioane de euro).