FC Barcelona știa deja că nu mai poate obține calificarea în optimile Champions League, iar catalanii au suferit o nouă umilință în fața celor de la Bayern Munchen, scor 3-0. După meci, Xavi a explicat în ce situație se află echipa sa după „retrogradarea” în Europa League.

XaviFoto: Nderim Kaceli / Enne Images / Avalon / Profimedia

Xavi, după eliminarea Barcelonei din Champions League: „Mai avem trofee pentru care să luptăm”

Tehnicianul catalanilor a recunoscut superioritatea adversarilor, a descris drept „nemilos” modul în care au decurs lucrurile pentru trupa sa în Grupa C și a afirmat că Barcelona va trebui să se concentreze asupra celorlalte obiective ale sezonului.

„Trebuie să acceptăm realitatea. Astăzi nu am contat, nu am fost la nivelul adversarului. Cei de la Bayern au fost foarte buni, mult mai buni decât noi. E clar că eliminarea stabilită dinaintea meciului ne-a afectat din punct de vedere psihic.

Am avut o grupă foarte complicată și tot ce ni s-a întâmplat în Champions League a fost nemilos. Însă astăzi nu am contat, în alte zile, da, dar astăzi, nu.

Trebuie să rămânem uniți, sezonul nu se încheie în octombrie. E un pas înapoi, dar mai avem trofee pentru care să luptăm. Înțeleg că din afară se poate vorbi despre un eșec, dar în interior facem altfel de analize” - Xavi, citat de Marca.

Champions League, Grupa C

Inter Milano vs Viktoria Plzen 4-0

Au marcat: Mkhitaryan '35, Dzeko '42,' '66, Lukaku '87

FC Barcelona vs Bayern Munchen 0-3

Au marcat: Mane '10, Choupo-Moting '31, Pavard '90+5

Clasament:

1. Bayern Munchen (16-2) 15 / calificată

2. Inter Milano (10-5) 10 / calificată

3. FC Barcelona (8-10) 4

4. Viktoria Plzen (3-20) 0.