Nicolae Dică, antrenorul echipei FCSB, a declarat că este normal să schimbe anumiţi jucători în „primul 11” pentru meciul cu Anderlecht din Conference League, având în vedere faptul că titularii au jucat luni seara și sunt obosiţi.

Nicolae DicaFoto: Ian Walton / AP / Profimedia

Nicolae Dică explică de ce va folosi rezerve la meciul cu Anderlecht

„Noi ne-am întors de la Sfântu Gheorghe (n.r. după meciul cu Sepsi) marţi pe la 4 dimineaţa, am făcut doar o refacere, iar azi am plecat iar pe drum în Belgia. Aşa că ar trebui să schimb ceva jucători în echipă. E normal să schimbăm jucători, asta nu înseamnă că nu ne interesează această competiţie.

Important pentru noi este că am ajuns aici şi la fel de important e cum vom reuşi să terminăm ultimele două partide. Dacă vom folosi jucători care au evoluat mai puţin în campionat asta nu înseamnă că nu ne interesează această competiţie. Jucăm pe mai multe fronturi şi trebuie să dăm şanse şi altor jucători să evolueze.

Întâlnim un adversar bun, chiar dacă trece printr-un moment dificil în campionat şi a schimbat şi antrenorul. Anderlecht e o echipă bună, are jucători titulari în naţionala Belgiei, jucători tineri de mare perspectivă. De asta spun că ne aşteaptă o partidă foarte grea. Trebuie să facem un joc perfect din toate punctele de vedere ca să obţinem un rezultat bun. Mai ales defensiv e important să nu le dăm şanse celor de la Anderlecht, pentru că ei au calitate pe faza ofensivă.

Când se schimbă un antrenor, reacţia jucătorilor e una pozitivă, pentru că doresc să arate că merită să joace titulari. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru mâine. Vom încerca să facem o strategie pentru a scoate un rezultat pozitiv.

Într-adevăr, am obţinut puţin până acum în Conference League, dar obiectivul nostru a fost să ajungem în grupe. Iar apoi am încercat să dăm mai mult în campionat, unde avem un drum lung de parcurs şi vrem să ajungem în zona de play-off” - Nicolae Dică, la conferința de presă, citat de Agerpres.

FCSB întâlneşte joi formaţia belgiană RSC Anderlecht, de la ora 19:45, într-o partidă contând pentru Grupa B a Conference League. Meciul de la Bruxelles va fi transmis în format LiveTEXT pe HotNews.ro.

Programul celor de la FCSB în Grupa B din Conference League

West Ham United - FCSB 3-1

FCSB - Anderlecht 0-0

Silkeborg IF - FCSB 5-0

FCSB - Silkeborg IF 0-5

27 octombrie (19:45): Anderlecht - FCSB

3 noiembrie (22:00): FCSB - West Ham United.

Conference League, clasament Grupa B

1. West Ham (9-4 golaveraj) 12 puncte

2. Silkeborg (12-4) 6

3. Anderlecht (2-3) 4

4. FCSB (1-13) 1.

De știut:

Prima clasată se va califica în optimile competiției, în timp ce a doua va disputa un play-off cu o echipă care a ocupat locul trei în grupele de Europa League.