AC Milan a trecut cu 4-0 de Dinamo Zagreb în deplasare, într-un meci contând pentru grupa E din Champions League. Ciprian Tătărușanu a fost integralist la campioana Italiei, evoluția portarului român fiind apreciată de presa din Peninsulă.

Ciprian TatarusanuFoto: Ian Walton / AP / Profimedia

Ciprian Tătărușanu, evoluție solidă pentru AC Milan în victoria cu Dinamo Zagreb

Sempremilan l-a notat pe Tătărușanu cu 6.5.

„Nu a avut atât de multe de făcut acest joc, dar când a fost solicitat a parat mingile. S-a descurcat bine și în jocul cu piciorul, deci a avut o prestație decentă între buturi”, a notat sursa citată.

Tuttomercatoweb i-a acordat portarului român aceeași notă (6.5).

„Nu neapărat că atacanții lui Dinamo Zagreb l-ar fi pus în dificultate deosebită, dar când este nevoie el este acolo gata să ofere siguranță porții”.

Sursa citată i-a oferit lui Rafael Leao cea mai mare notă de la milanezi - 7.5.

Ciprian Tătărușanu a parat șase șuturi ale celor de la Dinamo Zagreb. Două în prima repriză și alte patru în a doua repriză.

Ciprian Tătărușanu, pe lista selectă a portarilor care au dat pasă de gol în acest sezon

AC Milan a câștigat weekendul trecut cu 4-1 meciul cu Monza, iar Ciprian Tătărușanu a oferit pasa de gol la prima reușită a partidei, cea care i-a aparținut lui Brahim Diaz.

În cele cinci mari campionate de pe Bătrânul Continent există doar cinci portari care se pot lăuda până în acest moment că au furnizat o pasă de gol: Tătărușanu (AC Milan), Ederson (Manchester City), Alisson (Liverpool), Jordan Pickford (Everton) și Steve Mandanda (Rennes).