​Contractul uriaş al lui Kylian Mbappe îi bucură pe oficialii de la Bercy: Bruno Le Maire, ministrul Economiei și al Finanțelor, a afirmat marți că vedeta celor de la PSG „va plăti taxe mai mari şi le va plăti în Franţa”.

Kylian MbappeFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Guvernul francez apreciază faptul că Kylian Mbappe a ales PSG în detrimentul lui Real Madrid

Bruno Le Maire apreciază ca „un lucru bun” contractul record, de 630 de milioane de euro brut pentru trei ani, încheiat de Kylian Mbappe cu clubul PSG. Ministrul Economiei și al Finanțelor asociază acest contract cu veniturile fiscale care vor fi încasate de statul francez, scrie News.ro.

„Va plăti taxe mari şi este bine că le va plăti în Franţa, nu în altă parte”- Bruno Le Maire pentru CNews.

Gabriel Attal, ministrul Acţiunii şi al Conturilor Publice, a ţinut să remarce faptul că statul francez nu ar fi profitat de aceşti bani dacă Mbappe ar fi ales să evolueze la Real Madrid, pe acelaşi salariu. Acesta a mai spus că sumele plătite de fotbalist „ne vor permite să finanţăm serviciile noastre publice” şi că „aceste venituri sunt total legale”.

Cotidianul Le Parisien a dezvăluit duminică sumele din contractul lui Mbappe cu PSG: 630 de milioane brut sau 282 de milioane de euro net dacă fotbalistul va rămâne la echipă până în anul 2025. Clubul parizian a reacţionat însă imediat, anunţând că sumele nu sunt reale, iar informaţiile au avut un caracter „senzaţionalist”.