România nu participă la Campionatul Mondial din Qatar, însă selecționerul Edi Iordănescu va fi prezent la turneul final în interes de serviciu și anume să spioneze una dintre adversarele pe care le vom întâlni în preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu va urmări Elveția la CM din Qatar

Principalul motiv pentru care selecționerul Edi Iordănescu va fi prezent la Campionatul Mondial din Qatar este că tehnicianul va dori să urmărească naționala Elveției, cu care ne vom bate pentru un loc la Euro 2024.

„Preliminariile pentru EURO 2024 vor începe în luna martie a anului viitor, însă staff-ul tehnic a început deja analiza adversarilor. În aceste condiții, selecționerul Edward Iordănescu se va deplasa la Campionatul Mondial pentru a urmări pe viu selecționata Elveției în partidele cu Brazilia și cu Serbia.

Acesta va fi prezent în Qatar în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie și va urmări și alte meciuri.” - se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Elveția a fost repartizată în grupa G la mondialul din Qatar, unde va mai întâlni Serbia, Brazilia și Camerun.

Tehnicianul în vârstă de 44 ani va lua parte la 10 meciuri din cadrul celui mai scump turneu final din istorie, după cum urmează:

28 noiembrie

Camerun - Serbia

Brazilia - Elveția

29 noiembrie

Țara Galilor - Anglia

Țările de Jos - Qatar

30 noiembrie

Austria - Danemarca

Polonia – Argentina

1 decembrie

Croația - Belgia

Japonia - Spania

2 decembrie

Coreea de Sud - Portugalia

Serbia - Elveția

În urma tragerii la sorți din 9 octombrie 2022, România a fost repartizată în Grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Tricolorii vor întâlni Elveția pe 19 iunie 2023 în deplasare (21:45) și în 21 noiembrie 2023 (21:45).