Lupta la titlu în Superligă pare să fie una ce se va da în trei în acest sezon (Farul, Rapid, CFR Cluj), însă doar campioana en-titre face parte din formațiile care s-au luptat pentru campionat în ultimii ani.

Florin RaducioiuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul Constanța, favorita lui Florin Răducioiu la titlul din Superligă

Fostul mare atacant al Generației de Aur, Florin Răducioiu a vorbit despre favorita lui la câștigarea titlului, dar și despre șansele CFR-ului la un nou campionat.

După 15 etape disputate, Farul Constanța este lider în Superliga României cu 34 puncte, la 5 peste Rapid București, care ocupă poziția a doua și 6 peste actuala campioană, CFR Cluj.

Echipa lui Dan Petrescu are totuși de disputat două restanțe, iar în cazul în care ar câștiga ambele meciuri, ardelenii s-ar afla la egalitate de puncte cu Farul Constanța.

Într-o intervenție la Prima Sport, fostul câștigător al titlului cu Dinamo, Florin Răducioiu a vorbit despre lupta la campionat din actualul sezon.

„Eu am spus de la început, nu cred că CFR va lua titlul anul acesta. Mă așteptam la o revenire a lor în clasament, dar nu cred că va fi anul lor. Mă limitez să spun că nu va fi anul lor.

Cred în forța și în fantezia echipei lui Hagi, cred că, după mulți ani, este anul lor. Am mai spus-o și rămân pe această poziție. Cred în nebunia lui Hagi, în fantezia pe care o are în față și în acei jucători extraordinari.” - a declarat Răducioiu.

Fostul mare internațional român este de părere că Alibec și Louis Munteanu sunt două mari lovituri pe care le-a dat Hagi în perioada de transferuri din vară, cei doi formând o pereche ofensivă imbatabilă.

Farul Constanța este văzută drept favorită și de Bogdan Stelea, fostul portar român confirmând acest lucru într-o emisiune la Digisport.

În cazul unei calificări în primăvara europeană, campioana României va avea de jucat foarte multe partide, lucru care le-ar avantaja atât pe Farul, cât și pe Rapid, care nu sunt angrenate în competiții europene.

CFR-ul este pe locul doi în Conference League, într-o grupă din care mai fac parte Sivasspor, Slavia Praga si Ballkani.

Situația din grupa ardelenilor:

1 Sivasspor 7p

2 CFR Cluj 7p

3 Slavia Praga 4p

4 Ballkani 4p.