​Barcelona a luat multe decizii proaste în ultimii ani, însă, se pare că odată cu numirea lui Joan Laporta în postura de președinte al clubului, lucrurile încep în sfârșit să meargă în direcția bună.

Ousmane DembeleFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Una dintre deciziile bune este convingerea lui Ousmane Dembele de a rămâne pe Camp Nou, iar francezul răsplătește cu vârf și îndesat încrederea acordată de oficialii clubului.

Ousmane Dembele, punct fix în echipa lui Xavi

Adus pentru suma de 125 milioane de euro pe Camp Nou, Ousmane Dembele este al doilea cel mai scump fotbalist din istoria Barcelonei, după Philippe Coutinho (135 milioane).

În vara anului 2017, după doar un sezon petrecut la Borussia Dortmund, Dembele era transferat pentru o sumă record, ținând cont de faptul că avea doar 20 ani la acea vreme.

Cariera sa nu a fost așa cum cei mai mulți se așteptau, fiind unul dintre jucătorii de „porțelan” ai echipei de pe Camp Nou.

Dacă este să calculăm cât de mult a lipsit extrema francezilor din pricina accidentărilor, aflăm că Dembele a fost indisponibil pentru 705 zile, adică aproape 2 ani de când se află la Barcelona.

Totuși, Dembele și-a revenit, iar acum este unul dintre cei mai importanți jucători din echipa lui Xavi, un titular incontestabil, care este capabil oricând să producă spectacol. Viteză, dribling, execuție, un fotbalist complet, care poate produce dezechilibru în defensivele adverse.

Ousmane Dembele, prestație de 5 stele în partida cu Bilbao

Campion mondial cu Franța în 2018, Dembele a demonstrat încă o dată duminică seara că face toți banii și a făcut un meci fantastic cu Athletic Club Bilbao, formație ce a plecat învinsă de pe Camp Nou (0-4).

Ousmane Dembele a fost cel care a deschis „balul” pentru vicecampioana Spaniei, cu un gol mai puțin obișnuit, cel puțin în ceea ce îl privește. Francezul a reluat cu capul, din centrarea lui Robert Lewandowski.

Au urmat trei pase decisive pentru extrema de 25 ani a catalanilor, care i-a servit pe rând pe Sergi Roberto, Lewandowski și Ferran Torres.

În actualul sezon, Dembele are 15 meciuri jucate, 4 goluri și 7 pase decisive, iar de la sosirea sa pe Camp Nou a strâns 165 jocuri în tricoul „blaugrana”, a marcat 36 goluri și a oferit 41 pase de gol.