Presa ucraineană speculează că Mircea Lucescu s-ar putea despărți de Dinamo Kiev, după ce echipa a obținut doar un punct din meciul cu Vorskla Poltava, scor 1-1, în etapa a noua din campionatul Ucrainei.

Mircea LucescuFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Dinamo a deschis scorul prin Buyalsky ('33), dar Vorskla a egalat prin Yurchenko ('44).

Rezultatele obținute de Dinamo Kiev în acest sezon sunt sub așteptările conducerii clubului: locul 8 în campionat (cu doar 10 puncte) și 4 înfrângeri în Europa League (după tot atâtea meciuri).

Mircea Lucescu, apărat de jucători: „Oamenii nu văd ce a făcut pentru echipă”

Mijlocașul Mykola Shaparenko îi ia apărarea tehnicianului în vârstă de 77 de ani și a afirmat că rezultatele au fost influențate de situaţia din ţară. În plus, mulţi dintre jucătorii străini au părăsit echipa în această vară.

„Lucescu dă sfaturi tuturor, iar toată lumea îl ascultă. Și a fost un rezultat imediat ce a venit. Dar acum cu o astfel de situație în țară, băieții sunt obosiți, rezultatele sunt aproape aceleași.

Experții știu întotdeauna. Când Dinamo Kiev a câștigat timp de 2 ani, nimeni nu a spus nimic. 3 meciuri pierdute, iar criticile sunt deja în curs. Întotdeauna este așa.

Oamenii nu văd ce a făcut Lucescu pentru Dinamo Kiev în 2 ani, când totul era bine în țară și am jucat, și am luat trofee. Toată lumea a uitat de asta, iar acum nu vor decât să ne facă rău cu această critică. Puțin sprijin” - Mykola Shaparenko, potrivit sport.ua.