Odată cu accidentarea lui Mike Maignan, Ciprian Tătărușanu a devenit titularul incontestabil din poarta Milanului și sunt șanse mari ca goalkeeper-ul român să rămână între buturile italienilor cel puțin până la finalul anului 2022.

Ciprian TatarusanuFoto: Ian Walton / AP / Profimedia

Tătărușanu, prima variantă de portar a campioanei Italiei

Accidentarea suferită de Maignan în luna septembrie este mai serioasă decât s-a constatat la momentul respectiv, iar portarul retras de la echipa națională de fotbal a României are șansa de a apăra poarta Milanului cel puțin până la finalul acestui an.

„Milan e echipa lui Tătărușanu. Tătă nu mai e portarul de rezervă, va fi titularul lui Milan întreaga toamnă." - au scris jurnaliștii de la Gazzetta Dello Sport.

„Super-Tătă” a sosit pe San Siro în vara anului 2020 și a semnat cu AC Milan din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Lyon.

În actuala stagiune, Tătărușanu a strâns 5 jocuri în tricoul „rossonerilor”, 3 în Serie A și două în UEFA Champions League. Cel mai bun meci făcut de portarul român este cel cu Juventus, când Tătărușanu a închis poarta Milanului, iar campioana Italiei s-a impus cu scorul de 2-0.

Mike Maignan, indisponibil în continuare pentru formația antrenată de Stefano Pioli

Deși staff-ul Milanului preciza că portarul din Hexagon va reveni pe teren încă din acest weekend, accidentarea francezului a recidivat, iar perioada de indisponibilitate se prelungește, până spre începutul anului 2023.

Maignan urmează să fie supus mai multor investigații, care vor confirma dacă acesta va avea nevoie de timp pentru a reveni pe gazon și dacă va rata de asemenea Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

AC Milan va juca sâmbătă din nou în campionat, pe teren propriu în fața nou promovatei Monza, formație care a învins Juventus și a eliminat Udinese din Coppa Italia. Meciul este transmis în direct pe Digi Sport 3, Orange Sport și Prima Sport 4, de la ora 19.