Într-o conferință de presă susținută joi, în care a prefațat duelul de vineri contra celor de la Rapid București, Gică Hagi a aruncat săgeți către cei de la InStat, care au fost criticați pentru lipsa de documentare.

Gica HagiFoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

De știut despre InStat Football

InStat Football este o companie care se ocupă cu analiza performanțelor sportive, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Aceștia sunt specializați pe astfel de analize sportive și monitorizează activitatea fotbaliștilor și a echipelor din fotbalul românesc de la începutul sezonului 2014/15, când Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat un parteneriat cu ei. InStat Football are acoperire și pentru echipele naționale de juniori și seniori ale României.

Gheorghe Hagi, vorbe „grele” către InStat

Joi, la Ovidiu, a avut loc conferința de presă premergătoare partidei din Superligă, când Farul Constanța va juca în compania Rapidului, pe stadionul din Giulești.

Finanțatorul formației constănțene i-a luat la țintă pe cei de la InStat, cu privire la analizele făcute de aceștia în legătură cu jucătorii echipei sale.

„Un gol. Un gol e un gol. Dacă vreți, o facem așa, da. Dar și noi avem apărare bună. Dar nu e pe InStat. Nu sunt, acolo, pe InStat.

În campionat suntem pe primul loc, dar la InStat suntem pe 10, pe 15. E incredibil. Nu știu... Cei care fac lucrurile acolo trebuie să găsească răspunsurile. Nu am cuvinte!" - a spus Gică Hagi.

„Suntem pe primul loc, cu cele mai multe goluri, cu a doua apărare din campionat.

Artean e trecut extremă dreaptă pe InStat. Domnilor, nu vă uitați la meciuri? Băieții ăia nu se uită ce post joacă Artean? A jucat si fundaș central. Joacă mijlocaș, dar îl băgăm, acolo, în partea dreaptă ca să nu fie între primii.

Și el, și Grameni au pase de gol de la începutul campionatului. Nu știu nici Indexul pe ce criterii se face.

Nu ne interesează, nu este un cuvânt foarte bun, ’indiferent’. Noi mergem să câștigăm conștienți că avem un rival foarte, foarte bun, care e în formă ca și noi. " - a mai declarat Hagi.

Rapid - Farul, capul de afiș al etapei cu numărul 15 din SuperLiga

Indiferent de rezultatul partidei de vineri, Farul Constanța va fi pe primul loc la finalul acestui tur de campionat, „marinarii” având un avans de 5 puncte față de formația antrenată de Adrian Mutu.

Totuși, meciul este unul cu miză și cu orgolii, iar cu siguranță spectacolul va fi total, în condițiile în care giuleștenii au anunțat că stadionul va fi plin vineri seară.

Farul vine în Giulești după 5 victorii consecutive în campionat, dar și după un rezultat de egalitate în Cupa României, când constănțenii au remizat cu modesta CSM Alexandria (2-2).

De partea cealaltă, Rapidul a întrerupt o serie de două partide consecutive fără succes în Superligă, după victoria de la Mediaș, cu Hermannstadt (2-0) și s-a impus și în meciul din grupele Cupei României, cu Dumbrăvița (4-1).

Duelul este transmis pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1, vineri de la ora 20:30.