La două săptămâni și jumătate după ce 133 de suporteri au murit pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang, Gianni Infantino (președintele FIFA) a fost surprins amuzându-se alături de conducători ai fotbalului indonezian, informează AFP.

Joko Widodo si Gianni InfantinoFoto: Achmad Ibrahim / AP / Profimedia

Gianni Infantino s-a distrat la un meci alături de conducători ai fotbalului indonezian

Infantino a făcut o deplasare în Indonezia la două săptămâni după catastrofa din 1 octombrie. În imaginile apărute în social media, președintele forului mondial bate palma şi râde alături de conducători indonezieni.

Marţi, şeful FIFA s-a întâlnit cu preşedintele indonezian Joko Widodo, la Jakarta, şi s-a angajat ca FIFA să ajute la îmbunătăţirea securităţii la meciuri şi la reformarea fotbalului indonezian.

Însă miercuri dimineaţă, în social media au apărut imagini cu Infantino jucând un meci între alţii cu preşedintele federaţiei indoneziene, Mochamad Iriawan.

„În loc să joace fotbal împreună, ei ar fi trebuit să mergă împreună la victimele tragediei de la Kanjuruhan”, a notat actorul indonezian Vino G. Bastian, care are 1,9 milioane de urmăritori pe Twitter (20.000 dintre ei au apreciat postarea).

„133 de persoane au murit. Şi preşedintele vostru vine aici ca să se amuze jucând fotbal şi să râdă? De ce nu vă amuzaţi jucând pe stadionul Kanjuruhan? Ruşine, FIFA”, este şi mesajul PanditFootball, cont popular pentru iubitorii fotbalului indonezian, cu 600.000 de abonaţi.

Postarea iniţială a federaţiei indoneziene, în care apar imaginile, are aproape 6.000 de comentarii, majoritatea negative, iar controversa a fost unul dintre principalele subiecte de pe Twitter miercuri, în Indonezia, scrie News.ro.

Expertul în fotbal indonezian Pangeran Siahaan consideră că responsabilii fotbalului au comis o gafă: „Nu pot să cred că federaţia, deja într-o situaţie dificilă, şi preşedintele său şi-au imaginat că este o idee bună să se fotografieze râzând şi lovind mingea cu preşedintele FIFA”.