Lanterna roșie a ligii a treia, Astra Giurgiu, este la doar un pas de a dispărea complet de pe scena fotbalistică, după ce giurgiuvenii au înaintat marți o cerere către Federația Română de Fotbal pentru retragerea din campionat, la numai 8 etape de la începerea sezonului.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astra Giurgiu, cerere pentru retragerea din liga a treia

Cu foarte multe probleme de ordin sportiv și administrativ, dar mai ales financiare, clubul care se află în prezent în al treilea eșalon fotbalistic al României este gata să renunțe la tot ceea ce înseamnă activitate sportivă.

Cu 8 înfrângeri din tot atâtea meciuri și cu un golaveraj de 0 goluri marcate cu 78 goluri primite, Astra este în pragul colapsului.

Motivarea clubului pentru această decizie ar fi în primul rând interdicția de a înregistra jucători la echipă, lucru care nu permite formației patronate de Ioan Niculae să își definitiveze lotul pentru a face față acestui sezon competițional.

Totodată, giurgiuvenii susțin că FIFA le-a impus în mod abuziv să plătească datoriile către mai mulți jucători, deși aceștia nu s-au înscris la masa credală.

Astra Giurgiu nu a terminat pe teren ultimul joc de campionat

În ultima partidă de campionat disputată de Astra, cea jucată în compania celor de la FC Pucioasa, aceștia au intrat la cabine cu scorul de 0-12, iar după pauză 4 fotbaliști ai „astralilor" nu au mai dorit să iasă de la vestiare.

La scurt timp, un alt jucător s-a accidentat, astfel că arbitrul a fost nevoit să fluiere finalul partidei.

Astra Giurgiu este câștigătoarea titlului din sezonul 2015/16 și mai are la activ o Cupă a României (2014) și două Supercupe ale României (2014, 2016).

Echipa a devenit foarte cunoscută pe plan european în acea dublă celebră cu West Ham United (a eliminat formația din Premier League în două rânduri), din Europa League, când era condusă de Marius Șumudică.