Într-o ședință de Guvern ce a avut loc miercuri, a fost aprobat proiectul privind construcția unui nou stadion în Constanța.

Noul stadion Farul de la ConstantaFoto: Farul Constanta / Facebook

Stadion nou la Constanța - Investiția va depăși 100 milioane de euro

În vara acestui an, Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat trecerea stadionului „Gheorghe Hagi", adică arena istorică a Farului, la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Vechiul stadion din Constanța va fi demolat, iar în locul acestuia va fi construită noua arenă, iar costurile totale conform oficialităților vor depăși 500 milioane de lei, adică puțin peste 100 milioane de euro.

Conform unui comunicat postat de echipa locală din Constanța, Farul, capacitatea noului stadion de la malul mării va fi de aproximativ 18.000 locuri, iar durata de proiectare și execuție a lucrărilor este estimată la 28 luni. Mai mult decât atât, arena va avea gradul 4 de clasificare UEFA, cel maxim.

Pe lângă stadion, se va mai construi un teren de antrenament cu o capacitate de 1.000 locuri, care va fi dotat cu 6 piste, săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative și comerciale.

Gică Hagi își vede visul împlinit

Finanțatorul echipei constănțene, Gheorghe Hagi, era încrezător în luna mai, într-un interviu acordat celor de la GSP:

„Avem autoritățile aproape. Din punctul meu de vedere, cred că în 2024 se poate finaliza stadionul, dacă se dorește. Toată lumea își dorește stadionul. Trebuie să vină o aprobare de la București și se pare că lucrurile sunt în regulă. Cred că în 2024, în vară, putem să jucăm pe noul stadion.

Vrem să facem un stadion, dar suntem un club 100% privat. Stăm bine și la Academie, avem sponsorizări foarte multe, avem și cea mai mare firmă din România la noi pe piept, ne susține copiii" - spunea Hagi.

Actualul stadion din Constanța este construit în anul 1970 și a fost modernizat în 1999. Capacitatea lui este de 15.500 locuri, dar acesta se află într-o stare deplorabilă.

În acest moment, Farul Constanța evoluează la Ovidiu, un stadion cu 4.500 locuri.