Actualul fotbalist al celor de la Liverpool, Diogo Jota, va lipsi de la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a suferit o accidentare în partida câștigată de Liverpool duminică, pe Anfield, împotriva celor de la Manchester City (1-0).

Diogo JotaFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Informația a fost confirmată de Jurgen Klopp, tehnicianul formației din Premier League.

Portugalia, fără Diogo Jota în Qatar

Cu 8 meciuri și 5 pase decisive în acest sezon competițional, Jota are probleme serioase după jocul cu Manchester City.

Accidentarea musculară din zona gambei este cât se poate de serioasă și conform Goal.com lusitanul va rata Mondialul din Qatar.

La 25 ani, Jota a adunat 28 selecții și a înscris 10 goluri în tricoul echipei naționale de fotbal a Portugaliei, dar, din păcate, va rata probabil una dintre șansele carierei de a străluci.

Mai mult decât atât, accidentarea sa îi va da mari bătăi de cap și lui Klopp, care are deja o listă destul de lungă cu jucători accidentați (Arthur Melo, Luis Diaz, Naby Keita, Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain și Ibrahima Konate).

Jota completează lista marilor absenți ce nu vor juca în Qatar

Portughezul nu este primul jucător de calibru care nu va putea evolua la Campionatul Mondial din Qatar din pricina unei accidentări.

N'Golo Kante, Gini Wijnaldum, Kalvin Phillips, Emile Smith Rowe, Marco Reus, Florian Wirtz, Arthur Melo și Ronald Araujo sunt ceilalți fotbaliști care vor lipsi din cauza problemelor medicale.

De asemenea, incerți pentru Mondialul ce va lua startul peste o lună sunt Paul Pogba, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Presnel Kimpembe, Lucas Digne, Andreas Christensen, Paulo Dybala, Angel Di Maria, Reece James, Kyle Walker și Matthijs de Ligt.