Lupta pentru titlul din SupeLiga (fosta Liga 1) se anunță echilibrată în acest sezon, iar Farul, Rapid și CFR Cluj par, cel puțin pentru moment, principalele candidate la cucerirea trofeului.

Jucatorii celor de la Farul ConstantaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Farul lui Gică Hagi, singura echipă care poate lua titlul fără investiții majore

Aflată în revenire de formă după trei victorii consecutive în campionat, FCSB a urcat până pe locul 7 al ierarhiei. Totuși, distanța față de prima clasată este destul de mare (e adevărat, FCSB are și două meciuri mai puțin disputate).

Există, conform spuselor patronului celor de la FCSB, o echipă în SupeLiga care ar putea câștiga campionatul fără investiții majore.

Vorbim despre Farul Constanța, grupare care folosește mult în echipa sa jucători crescuți la propria academie de la Ovidiu.

„Singurul om care poate câștiga campionatul fără investiții e Hagi, pentru că e el pe margine și când e el pe margine e magie, pentru că le sfârâie călcâiele de frică. Sunt acolo vreo 4-5 jucători care au fost refuzați de noi și are 16 puncte avans.

El face, Gică, și muncește numai că, dacă Doamne ferește nu o să îl mai aibă pe Alibec… că el face tot. Nu o să mai poată să câștige așa meciurile… El rezolvă toate, Alibec. Cine poate să facă cu Alibec decât Hagi? Poate să îi spună cineva să aibă 70 de kg? Nu face” - Gigi Becali, la Pro Arena.

SuperLiga, clasamentul după 14 etape

1 Farul Constanța 33 puncte

2 Rapid 28

3 CFR Cluj 25

4 Hermannstadt 22

5 U Craiova 21

6 Sepsi 19

7 FCSB 17 (două meciuri în minus) etc.