Virgil van Dijk crede că Liverpool a găsit cheia în contracararea lui Erling Haaland, după succesul obținut de „cormorani" pe Anfield în fața campioanei Manchester City (1-0).

Erling HaalandFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Măcinată de accidentări, mai ales din punct de vedere defensiv, Liverpool a început partida cu van Dijk și Gomez în centru, Milner fundaș dreapta și Robertson pe partea stângă.

Van Dijk spune că efortul și comunicarea sunt foarte importante în oprirea lui Haaland

Atacantul norvegian adus de Manchester City în această vară a băgat în sperieți defensivele adverse. În 14 apariții pentru „cetățeni”, cel supranumit „bestia” a marcat 20 de goluri și a oferit și 3 pase decisive.

Evident, a fost pericolul numărul 1 în duelul de pe Anfield, așa că Jurgen Klopp a avut niște indicații speciale pentru jucătorii săi, care și-au făcut treaba foarte bine și l-au anihilat pe Haaland.

„Asta trebuie să facă fundașii, în fiecare meci. Dacă lași puțin garda jos, ești pedepsit.

Este vorba despre efort și multă comunicare. Trebuie să demonstreze cine își dorește mai mult. Astăzi a fost ziua noastră”, a spus fundașul olandez pentru Sky Sports.

„Totul începe cu multă muncă, ceea ce am și demonstrat pe teren. Este minimum ce poți oferi pentru un club atât de frumos. Am arătat asta.

Am câștigat și acesta este cel mai important lucru. Când ai parte de o astfel de atmosferă în timpul unui meci, ești alimentat”, a continuat el.

„Energia pe care am avut-o în defensivă ne-a ajutat să împingem jocul și să avem un avantaj. Fanii au un rol foarte important și de ei avem nevoie pentru tot restul sezonului, mai ales după un start de stagiune atât de dificil".

Liverpool, doar pe locul 8 în clasament după 9 meciuri disputate

Surprinzător, în Premier League nu conduce Manchester City, ci Arsenal, formație care are unul dintre cele mai bune starturi de sezon din istorie. Tunarii au învins la limită la Leeds, grație golului înscris de Saka.

Situația actuală din Premier League

1. Arsenal 27p

2. Manchester City 23p

3. Tottenham Hotspur 23p

4. Chelsea 19p (un meci în minus)

5. Manchester United 16p (un meci în minus)

6. Newcastle United 15p

7. Brighton 14p (un meci în minus)

8. Liverpool 13p (un meci în minus) etc.