Fără să dea senzația că s-a întrebuințat cu adevărat, Real Madrid a fost net superioară Barcelonei, catalanii afișând pe Santiago Bernabeu o variantă cenușie. Trupa lui Xavi a avut o prestație mediocră, singurele zvâcniri venind pe final de meci. El Clasico a fost câștigat de gruparea „blanco” cu 3-1, iar formația antrenată de Carlo Ancelotti a urcat pe primul loc în clasamentul din LaLiga.

Karim Benzema, inca un gol pentru Real MadridFoto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

La Liga, clasament

1 Real Madrid 25 puncte

2 Barcelona 22

3 Atletico Madrid 19 (15-7)

4 Real Sociedad 19 (15-12)

5 Athletic Bilbao 17 etc.

Rezumatul partidei dintre Real Madrid și FC Barcelona

Real Madrid vs FC Barcelona 3-1, cele mai importante momente din El Clasico

Final de partidă: Real Madrid câștigă cu 3-1 meciul cu Barcelona. Victoria „albilor” este una pe deplin meritată, trupa lui Ancelotti fiind mai bună.

Min 91: Gol Real Madrid - Același Rodrygo execută penaltiul și înscrie cu toată că Ter Stegen atinge mingea.

Min 90: Rodrygo este călcat de Eric Garcia în careu, iar centralul dictează lovitură de la 11 metri.

Min 87: Acțiune prelungită de atac a Barcelonei, iar execuția acrobatică a lui Ansu Fati se duce puțin pe lângă poartă. Ocazie mare pentru catalani.

Min 83: Gol Barcelona - Ferran Torres înscrie pentru Barcelona după o fază la care diferența a fost făcută de Ansu Fati în extrema stângă.

Min 78: Ansu Fati șutează de 20 de metri, mingea nu trece departe de poarta lui Lunin. Prea puțin însă pentru pretențiile Barcelonei.

Min 70: Până în acest minut s-a putut vedea o diferență mare între cele două rivale. Realul a jucat precis, în viteză, a forțat atât cât a trebuit. Barcelona a fost doar o umbră.

Realul reușește să fie periculos din doar două-trei atingeri de minge. De cealaltă parte, Barcelona pasează mult și degeaba (în lateral, spre portar, fără niciun pericol pentru galactici).

Nu s-a schimbat mare lucru în jocul catalanilor nici după cele trei schimbări.

Min 60: Ferran Torres, Jordi Alba și Gavi au intrat pe teren la Barcelona. Au fost înlocuiți Raphinha, Balde și Busquets (toți cu o evoluție mediocră).

Barcelona este anostă în atac și foarte slabă în defensivă. Xavi nu a schimbat nimic la pauză, iar catalanii au aceeași evoluție cenușie din prima repriză.

Min 52: Benzema o sancționează încă o dată pe Barcelona, dar din fericire pentru catalani a fost poziție de offside, iar golul de 3-0 a fost anulat.

A început repriza a doua fără schimbări în cele două echipe. La Ancelotti este de înțeles pe undeva, la Xavi nu prea...

Se încheie prima repriză, una în care jocul Barcelonei a fost unul foarte slab. Catalanii au fost în mare parte anemici, cu idei puține și cu o construcție lentă care nu le-a dat gazdelor nicio emoție.

Min 36: Gol Real Madrid - Realul sădește pericol la fiecare contraatac, iar Valverde (liber la marginea careului mare) înscrie cu un șut la colțul lung.

Min 25: Atac prelungit al Barcelonei - mingea este centrată în fața porții, iar Lewandowski trimite din alunecare peste poartă din doar câțiva metri. Ocazie mare pentru catalani. Golul nu ar fi fost însă oricum validat, pe reluări s-a putut vedea că polonezul se afla în offside.

După primele 20 de minute, Real Madrid este echipa mai bună: un plan tactic mai clar, o siguranță mai mare, idei mai multe și mai inspirate.

Min 12: Gol Real Madrid - Contraatac letal al Realului: șutul lui Vinicius este respins de Ter Stegen, dar letargia defensivei catalane este penalizată de Benzema. Francezul deschide scorul pe Bernabeu.

Min 7: Prima fază periculoasă a partidei: mingea ajunge la Vinicius, dar șutul acestuia este deviat de defensiva catalană.

Cele două echipe încearcă să-și impună ritmul de joc, sunt destule nesincronizări în primele minute din El Clasico.

Min 5: Primul șut pe poartă este bifat de Raphinha. Nicio emoție pentru Lunin.

A început partida de la Madrid.

Atmosferă superbă pe Santiago Bernabeu, arena este plină pentru un meci atât de așteptat la nivel mondial.

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Tchouameni, Kroos, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Kounde, Eric Garcia, Balde - Busquets, Pedri, Frenkie de Jong - Dembele, Lewandowski, Raphinha. Antrenor: Xavi Hernandez

Real Madrid şi Barcelona se întâlnesc în duelul cu numărul 250 din „El Clasico” (doar partidele oficiale).

Madridul și Barcelona se află la egalitate de puncte, câte 22. Diferența este făcută de golaveraj (19-5 pentru galactici, respectiv 20-1 pentru catalani).