După umilința suferită joi în Conference League cu Silkeborg (0-5), tehnicianul FCSB-ului a fost criticat din toate părțile, iar Ciprian Marica este unul dintre cei mai mari contestatari ai acestuia.

Nicolae DicaFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ciprian Marica, discurs dur după FCSB vs Silkeborg 0-5

„A fost un meci penibil cu Silkeborg, asta deși se anunța o revanșă după ceea ce s-a întâmplat în tur. Antrenorul Nicolae Dică și staff-ul lui ar trebui să ofere cu adevărat explicații după un nou eșec de proporții.

Aș compara această dublă manșă a celor de la FCSB cu dubla pe care România a avut-o cu Muntenegru, în Liga Națiunilor. Și atunci este clar că n-ai făcut ceva bine.

Oamenii au avut așteptări mari în returul cu Silkeborg, dar Nicolae Dică n-a învățat nimic din prima partidă, așa că să-și rupă carnetul de antrenor" - Ciprian Marica, pentru Prosport.

Chiar a doua zi după celebrul meci, patronul vicecampioanei României a spus că ia în calcul inclusiv aducerea unui antrenor străin, dar în cele din urmă a revenit asupra deciziei și a menționat că îi acordă în continuare credit lui Dică, pentru cel puțin două meciuri.

Nicolae Dică se apără spunând că și antrenori mari au pierdut la scor în carieră

Sâmbătă, în cadrul conferinței de presă dinaintea partidei cu UTA, din Superligă, "Dicanio" a venit cu o replică vis-a-vis de ce i-a transmis Marica.

„N-am văzut declarațiile lui Marica, dar din afară e ușor să vorbești. Ca și fotbalist sau antrenor, când nu joci sau nu pregătești, ești cel mai bun. Nu sunt singurul antrenor care pierde așa.

Sunt antrenori mari care au pierdut cu scoruri mai mari, să-și rupă carnetul de antrenor? Eu încerc să fiu din ce în ce mai bun de la zi la zi. Asta e părerea lui” - Nicolae Dică.

FCSB, cea mai slabă din Conference League

După 4 etape disputate în grupa din care mai fac parte West Ham United și Anderlecht, roș-albaștrii sunt ultimii, cu doar un singur punct, cel obținut la București, cu Anderlecht.

Formația antrenată de David Moyes conduce în clasament, cu 4 victorii din 4, și este urmată de danezii de la Silkeborg, care au strâns 6 puncte din 6 cu FCSB, având un golaveraj incredibil contra bucureștenilor, 10-0. Anderlecht are 4 puncte.

Echipa lui Dică este în prezent cea mai slabă din competiție, cu un punct, un gol înscris și 13 goluri primite. Austria Viena și Shamrock Rovers au și ele câte un punct, dar au un golaveraj mai bun față de FCSB.