Microbiștii vor avea parte de un adevărat festin fotbalistic în acest weekend, iar HotNews.ro vă propune 4 partide ce nu trebuie ratate.

El Clasico, inca un episodFoto: Christopher Trim / AP / Profimedia

Absență de marcă pentru Real Madrid la derbiul cu marea rivală FC Barcelona

U Craiova vs Petrolul - Capul de afiș al etapei din SuperLiga

Derby-ul etapei cu numărul 14 se va consuma în această seară, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, acolo unde formația antrenată de Mirel Rădoi va primi vizita celor de la Petrolul Ploiești, echipă revenită în primul eșalon al fotbalului românesc după o pauză de 6 ani.

Cele două nu traversează o perioadă deloc bună, întrucât sunt fără victorie de două partide.

Ultimul succes al "lupilor galbeni" pe terenul Craiovei datează din 24 august 2014, când Albin și Toto Tamuz înscriau în poarta oltenilor. Partida va putea fi urmărită de la ora 21, pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1.

Real Madrid vs Barcelona - El Clasico, primul episod din sezonul 2022-2023

Pe Santiago Bernabeu, Real Madrid și Barcelona își dau întâlnire duminică de la ora 17:15, într-un duel ce se anunță a fi foarte interesant.

Fără Thibaut Courtois, "los blancos" vor dori să facă uitat acel 0-4 din sezonul precedent și se bazează pe o formă sportivă bună.

Realul este neînvinsă în actuala stagiune în toate competițiile, în timp ce catalanii vin pe Bernabeu în urma unei remize dureroase în UEFA Champions League, cu Inter (3-3), rezultat care îi aruncă pe aceștia cu un pas în Europa League.

Xavi nu se va putea baza nici el pe Araujo, Bellerin, Christensen și Depay, toți accidentați.

Meciul va putea fi urmărit pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1.

Liverpool vs Manchester City, un derby dezechilibrat la prima vedere

Cu peste 30 goluri înscrise în actuala ediție de campionat și cu un Erling Haaland vârf de lance, Manchester City pornește din postura de favorită în disputa de pe Anfield.

"Cormoranii" au lucrat la moral după o perioadă mai puțin bună și au marcat nu mai puțin de 7 goluri în ultimul meci oficial, de pe Ibrox (cu Glasgow Rangers).

De partea cealaltă, City este o mașinărie de fotbal în toată regula, iar diferența dintre cele două pare să fie mai mare ca niciodată, ținând cont de bătălia din ultimele sezoane.

De la ora 18:30, Digi Sport 2 și Prima Sport 2 vă pun la dispoziție o confruntare demnă de urmărit.

PSG vs Marseille, confruntare de gradul zero în Ligue 1

PSG vs OM va fi cu siguranță cel mai urmărit meci din Ligue 1 din acest weekend, fiind un clasic al campionatului francez, ce are la bază o rivalitate puternică.

Fără victorie în duelurile cu Paris Saint Germain din 2020, Marseille vine cu un moral excelent pe Parc des Princes, grație succeselor obținute în Liga Campionilor, unde a reușit să revitalizeze grupa, din dubla cu Sporting.

După 10 etape, cele două sunt despărțite de doar 3 puncte, lucru ce face și mai interesant duelul de duminică seară, cu fluierul de start de la ora 21:45.

Partida va fi transmisă pe Digi Sport 2 și Prima Sport 2.