Clubul Politehnica Iași a anunțat vineri că ​Leo Grozavu este noul antrenor al echipei. Tehnicianul a afirmat că obiectivul său este promovarea în prima ligă de fotbal.

Leo GrozavuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Grozavu a susţinut vineri o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului Director al clubului Poli Iaşi, Cornel Şvaiţer, noul antrenor recunoscând că a venit la Iaşi şi pentru că îl leagă o prietenie de 15 ani cu Şvaiţer.

„Mă bucur că sunt la Iaşi, la insistenţele lui Cornel Şvaiţer. Eu sunt de modă veche. La solicitarea lui am venit, ne leagă o prietenie de 15 ani. Am venit să ajut, nu să facem şuete sau relaţii de amiciţie. Dacă nu era ca obiectiv promovarea, nu aş fi venit. Trebuie să fim mai întâi în play-off, apoi vrem promovarea directă. Vrem să evităm barajul” - Leo Grozavu, noul antrenor al grupării din Copou.

Întrebat dacă vor fi aduşi jucători noi la echipa ieşeană, Grozavu a precizat că se va face o evaluare, dar că perioada de transferuri este abia în iarnă şi că doar atunci se poate completa lotul.

Leo Grozavu a anunţat că nu va fi sâmbătă pe bancă la meciul din Copou cu Metaloglobus, dar că va urmări partida din tribune, motivând că abia a ajuns la Iaşi şi că nu a făcut nici un antrenament.

„Nu dau garanţii, am nevoie de o anume perioadă de timp. Campionatul este unul echilibrat, vedeţi că şi echipele de pe locurile opt sau nouă pot ajunge sus în clasament” - Leo Grozavu.

La rândul său, Cornel Şvaiţer a spus că, în ciuda unor sincope, echipa ieşeană este în grafic, ocupând locul cinci după nouă etape, la doar trei puncte distanţă de liderul CSA Steaua.

„Referitor la meciul cu Metaloglobus, trebuie să fim atenţi, pot apărea surprize. Chiar dacă jucăm cu echipa de pe ultimul loc, tratăm cu maximă seriozitate, sper să vedem o abordare bună din partea jucătorilor” - Cornel Şvaiţer, citat de News.ro.