Dinamo Kiev va întâlni joi formația franceză Rennes în grupele Europa League, iar Mircea Lucescu a povestit cum jucătorii echipei sale se pregătesc în condiții precare pentru meciul de la Cracovia, printre bombardamente, antrenamente fără iluminat și organizare haotică.

Mircea LucescuFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Duminica trecută, echipa din capitala Ucrainei s-a relansat în campionatul intern după ce a învins-o pe Ruh Lvov, dar meciul a fost întrerupt de o alarmă care a obligat pe toată lumea să intre la adăpost timp de o oră şi jumătate, scrie AFP.

A doua zi, bombardamentele ruse au surprins jucătorii în timp ce se pregăteau să înceapă antrenamentul. Şedinţa a fost anulată, iar echipa a plecat rapid spre oraşul polonez Cracovia. La sosirea la destinaţie, după un traseu de şapte ore, echipa nu a găsit un teren iluminat pentru a se antrena.

Dar antrenorul român a găsit şi un avantaj: „Să te antrenezi fără lumină, acest lucru îţi exersează concentrarea, atenţia şi colaborarea”.

Echipa lui Mircea Lucescu, ultima din grupa sa în Europa League după trei înfrângeri, este obligată la victorie joi cu Rennes, iar tehnicianul român crede că acest lucru este posibil, în ciuda plecării jucătorilor străini, a accidentărilor, a deplasărilor continue şi a tensiunilor legate de conflict, scrie Agerpres.