Enock Mwepu, ​mijlocaş al echipei Brighton şi al naționalei Zambiei, va trebui să se retragă din fotbal la doar 24 de ani, din cauza unei afecţiuni cardiace moştenite, a anunţat luni clubul din Premier League.

Enock MwepuFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Enock Mwepu se retrage din fotbal la doar 24 de ani

Starea, care se poate agrava odată cu vârsta, îl expune „unui risc extrem de mare de a suferi un stop cardiac care îi pune viaţa în pericol dacă va continua să joace fotbal competitiv”, a anunţat clubul englez.

Jucătorul s-a simţit rău în timpul unui zbor pentru a se alătura Zambiei în septembrie, iar după ce a fost internat în Mali, a fost supus unor analize suplimentare la întoarcerea în Anglia.

„Aceste examinări au concluzionat că boala lui este cauzată de o tulburare cardiacă moştenită care se manifestă mai târziu în viaţă şi care nu a fost detectabilă în timpul examinărilor cardiace regulate până acum.

„Din păcate, practicarea sportului poate înrăutăţi situaţia şi, prin urmare, Enock a fost sfătuit, ca singură soluţie şi pentru propria sa siguranţă, să nu mai joace fotbal”, a detaliat clubul, citat de News.ro.

Autor a trei goluri în 27 de apariţii cu Brighton, Mwepu a explicat pe Twitter că „şi-a îndeplinit visul jucând în Premier League”.

„Totuşi, unele vise se termină şi cu tristeţe anunţ că trebuie să-mi închid cariera din cauza sfatului medical pe care l-am primit”, a continuat Mwepu, asigurând totuşi că „va rămâne implicat sub o formă sau alta” în fotbal.