FCSB a pierdut cu 5-0 pe terenul lui Silkeborg și se află pe ultimul loc în Grupa B din Conference League. Înaintea meciului cu Petrolul Ploiești (SuperLiga, etapa a 13-a), antrenorul Nicolae Dică a afirmat că va pleca de pe banca vicecampioanei României în momentul în care conducerea nu va mai avea încredere în el.

Nicolae DicaFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nicolae Dică va pleca de la FCSB când Gigi Becali nu va mai avea încredere în el

„Nu am vrut să îmi dau demisia după meciul din Danemarca, nici vorbă de aşa ceva. Atâta timp cât am pregătit meciul şi am mers cu acest jucători tineri... nu vom avea nicio scuză dacă vom pierde mâine seară cu Petrolul. Trebuie să dăm totul, să avem o seară bună şi să reuşim să câştigăm jocul.

Nu ştiu dacă postul meu va fi în pericol dacă vom pierde, nu m-am gândit la treaba asta. De ce să gândim negativ? Hai să gândim şi pozitiv! E mai greu acest mandat decât precedentul, pentru că am avut aceste sincope în campionat. Acum am şi un lot mult mai tânăr decât îl aveam atunci.

La mine este uşor, i-am spus şi patronului, dacă nu are încredere în ceea ce fac, vorbim şi ne despărţim prieteneşte. Nu este nicio problemă din punctul ăsta de vedere. Eu fac acest lucru din pasiune şi din plăcere.

Atunci când am venit aici, am venit din pasiune şi din ambiţie, pentru că am văzut că de atâţia ani această echipă nu s-a mai calificat în grupele unei cupe europene şi ne eliminau echipe din Armenia sau Kazahstan şi am spus: chiar atât de jos putem să fim? Şi asta a fost ambiţia mea, să reuşim să intrăm în grupe, şi am reuşit, pentru că sunt ambiţios.

În momentul în care cineva nu mai are încredere în munca pe care eu o depun la echipă nu este niciun fel de problemă, ne despărţim prieteneşte. Aş prefera, cu oricine, să-mi spună în faţă, nu doar aici. Eu muncesc zi şi noapte, eu sunt mulţumit de munca mea. Eu dorm de foarte multe ori aici, în baza de la Berceni” - Nicolae Dică într-o conferinţă de presă.

FCSB a acumulat doar 11 puncte în 10 meciuri și se află pe locul 13 în clasamentul SuperLigii.

Formația bucureșteană va juca duminică, de la ora 21:30, pe terenul echipei Petrolul Ploiești.