Un suporter al echipei Gimnasia La Plata a murit în timpul unor incidente grave care au avut loc pe durata unui meci cu Boca Juniors, din campionatul Argentinei, relatează presa internaţională.

Incidente grave la meciul dintre Gimnasia si BocaFoto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

„Confirm că o persoană a murit după ce a suferit un stop cardiac”, a declarat Sergio Berni, ministru regional.

Spitalul la care a fost transportată victima a precizat că este vorba de un bărbat de 57 de ani.

Violenţele de la stadionul Juan Carmelo Zerillo din La Plata au început în exteriorul arenei.

Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe suporterii care încercau să intre în stadionul deja plin.

„Incidentele au început în exterior şi s-au propagat în interior. Erau aproximativ 10.000 de persoane în afara stadionului, care încercau să intre, unele cu bilete, altele fără.

Cu toţii vedeau prea bine că stadionul era plin”, a explicat Eduardo Aparicio, şeful agenţiei de prevenire a violenţelor în sport.

Aparicio a precizat că va avea loc o anchetă cu privire la ce s-a întâmplat.

Meciul a fost oprit în minutul 9, când în interiorul arenei a început să se simtă efectul gazelor lacrimogene folosite în exterior.

„Aerul a devenit irespirabil. Situaţia a ieşit de sub control şi nu mai existau garanţii de securitate”, a afirmat arbitrul Hernan Mastrangelo.

Mai mulţi spectatori au invadat terenul încercând să scape de efectul gazelor lacrimogene, deoarece porţile stadionului erau închise.

Potrivit presei locale, au ajuns la spital zeci de spectatori afectaţi de gazele lacrimogene.

Pe de altă parte, un cameraman de la un post de sport a fost lovit de un glonţ de cauciuc, informează News.ro.