​CFR a bifat prima victorie în grupa de Conference League, campioana României impunându-se pe terenul celor de la Slavia Praga (1-0). La finalul partidei, Dan Petrescu a vorbit despre un succes echivalent cu „jumătate de minune” și a adus-o în discuție și pe FC Barcelona.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antrenorul Slaviei Praga și explicația pentru înfrângerea surprinzătoare cu CFR Cluj din Conference League

Dan Petrescu, jumătatea de minune de pe terenul celor de la Slavia Praga și legătura cu FC Barcelona

Tehnicianul român spune că succesul de la Praga este pe jumătate o minune și că din ce-și aduce aminte doar Barcelona a mai câștigat pe terenul celor de la Slavia Praga.

„Exact ce am zis înainte de meci: trebuie să avem un portar inspirat, să avem puţin noroc, am ţinut doi atacanţi, chiar dacă au venit peste noi şi ne-au dominat.

În opinia mea, nu ştiu dacă a câştigat vreo echipă aici la Praga, cred că doar Barcelona. Pentru mine, victoria asta e mai mare şi decât cea cu Celtic din deplasare, pentru că adversarul mi s-a părut fantastic. Un joc excelent.

Mi se pare că este jumătate de minune această victorie, care ne face, nu ne face, să intrăm şi noi în calcule pentru calificare.

Am pierdut nemeritat cu Sivasspor, astăzi am câştigat cu noroc. Oricine vine aici câştigă doar cu noroc.

Spiritul de echipă a fost foarte bun. Nu ştiu cum puteai să câştigi altfel aici, pentru că jucătorii lor au un joc de atac fantastic. Mă bucur foarte mult, am făcut multe lucruri bune la CFR, dar ştiţi şi voi cum e: la prima înfrângere se uită.

Eu sunt mulţumit de munca mea şi îmi văd de treaba mea în continuare. Au voie să bea o bere băieţii. Eu nu beau bere, o să beau ceai” - Dan Petrescu, la Pro Arena la finalul partidei de la Praga.

Programul celor de la CFR Cluj în Grupa G din Conference League

FC Ballkani - CFR Cluj 1-1

CFR Cluj - Sivasspor 0-1

Slavia Praga - CFR Cluj 0-1

13 octombrie (19:45): CFR Cluj - Slavia Praga

27 octombrie (22:00): Sivasspor - CFR Cluj

3 noiembrie (19:45): CFR Cluj - FC Ballkani.

Conference League, clasament Grupa G

1. FC Ballkani (7-7 golaveraj) 4 puncte

2. Sivasspor (5-5) 4

3. Slavia Praga (4-4) 4

4. CFR Cluj (2-2) 4.

De știut:

Prima clasată se va califica în optimile competiției, în timp ce a doua va disputa un play-off cu o echipă care a ocupat locul trei în grupele de Europa League.