Edi Iordănescu a fost reconfirmat în funcția de selecționer al României, cu toate că prima reprezentativă a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor (după ce s-a clasat ultima în grupă).

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu și explicația declinului: România nu mai are jucători foarte buni

Mihai Stoichiță a precizat motivele pentru care lui Edi i-a fost prelungit contractul după ședința de Comitet Executiv de luni.

La rândul său, la respectiva ședință selecționerul a explicat care este motivul principal pentru care România nu mai ajunge la Euro și la Campionatul Mondial de fotbal, ratând preliminarii după preliminarii.

Lui Edi Iordănescu i-au trebuit opt luni în funcția de selecționer pentru a-și da seama că fotbalul românesc nu mai are jucători foarte buni, informează gsp.ro.

Desigur, și în momentul în care a preluat funcția jucătorii români se aflau în aceeași situație (mai mult rezerve la formațiile din străinătate, care oricum nu mai sunt echipe de top).

„Nu mai sunt fotbaliști români care să evolueze în campionatele cele mai bune din Europa și nici nu mai avem jucători care să participe des în cupele europene cu formațiile lor”, ar fi transmis selecționerul în ședința Comitetului Executiv al FRF, conform sursei citate anterior.

Are România nevoie de un nou selecționer? Răspunsul dat de Mircea Lucescu după retrogradarea din Liga Națiunilor

Liga Națiunilor, clasament final Grupa 3 a Diviziei B

1. Bosnia-Herțegovina (8-8 golaveraj) 11 puncte

2. Finlanda (8-6) 8

3. Muntenegru (6-6) 7

4. România (6-8) 7.

De știut:

Bosnia-Herțegovina a promovat în Divizia A din Liga Națiunilor, în timp ce România a retrogradat în Divizia C.