​România a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor la fotbal, dar FRF a anunțat că Edi Iordănescu va rămâne pe banca tehnică a tricolorilor. Forul de la Casa Fotbalului a explicat motivele din spatele păstrării în funcție a actualului selecționer.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FRF a văzut lucruri bune în campania României din Liga Națiunilor

Pe siteul oficial, Federația Română de Fotbal, prin vocea lui Mihai Stoichiță, explică decizia de a-l păstra în funcție pe Edi Iordănescu.

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu.

Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe.

În plus, deși am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Națiunilor doar trei formații de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt niște realizări, dar sunt lucruri care contează.

Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic la FRF.

Edi Iordănescu și identificarea celor 5 probleme pe care le are naționala României

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul.

Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club.

Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO.

Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii” - Edi Iordănescu, pentru sursa citată.

Are România nevoie de un nou selecționer? Răspunsul dat de Mircea Lucescu după retrogradarea din Liga Națiunilor

Liga Națiunilor, clasament final Grupa 3 a Diviziei B

1. Bosnia-Herțegovina (8-8 golaveraj) 11 puncte

2. Finlanda (8-6) 8

3. Muntenegru (6-6) 7

4. România (6-8) 7.

De știut:

Bosnia-Herțegovina a promovat în Divizia A din Liga Națiunilor, în timp ce România a retrogradat în Divizia C.