Manchester City i-a administrat rivalei locale Manchester United o înfrângere usturătoare, trupa lui Pep Guardiola câștigând meciul de pe „Etihad” cu un scor de tenis, 6-3. Erling Haaland și Phil Foden au bifat câte o triplă.

Erling HaalandFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City, victorie categorică (6-3) cu rivala Manchester United

Meciul contând pentru etapa cu numărul IX din Premier League a fost unul fără istoric: „cetățenii” intrau la pauză cu un avantaj copleșitor, 4-0, iar marele derbi era practic jucat cu mult timp înainte de fluierul final.

Băieții lui Guardiola au mai ridicat puțin piciorul de pe accelerație, iar United poate spune că a câștigat a doua repriză (3-2).

Phil Foden a marcat în minutele 8, 44 și 73, iar Erling Haaland în minutele 34, 37 și 64.

De cealaltă parte, pentru United au punctat Antony (56) și Martial (62, 91 din penalti).

Sub privirile neputincioase ale legendarului Sir Alex Ferguson (prezent pe „Etihad”), United a avut o prestație dezastruoasă, senzația fiind aceea că City joacă parcă într-o altă ligă față de rivala locală.

În urma acestui succes, Manchester City a urcat pe locul doi în clasamentul din Premier League, cu 20 de puncte (la unul singur în urma liderului Arsenal).

De cealaltă parte, Manchester United se găsește pe 6, cu 12 puncte, dar și un meci mai puțin jucat.

De știut despre Erling Haaland

Cu cele trei goluri marcate duminică, atacantul norvegian a ajuns la cota 14 reușite în opt meciuri de Premier League.

Mai mult de atât, Haaland a devenit primul jucător care bifează câte o triplă în trei meciuri consecutive disputate pe teren propriu de o grupare din prima ligă de fotbal din Anglia.