Gică Hagi rămâne unul dintre cei mai optimiști oameni de fotbal din țară, fostul decar al tricolorilor considerând că România nu este cu nimic inferioară primei reprezentative din Danemarca, semifinalistă la Euro 2020.

Gica HagiFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

România nu este cu nimic mai prejos decât Danemarca - Nordicii, semifinaliști la Euro 2020

Într-un interviu pentru Orange Sport, Hagi spune că îi este imposibil să creadă că nordicii au jucători mai buni decât prima reprezentativă a României.

„Mie îmi e imposibil să cred că Danemarca poate avea copii mai buni sau fotbalişti mai buni decât ai noştri. Şi noi am jucat cu ei. Şi naţionala României a jucat acum doi-trei ani cu ei, au făcut 2-2 acolo. (n.r. Danemarca vs România, scor 2-2 în 2017, preliminariile CM 2018).

Ei s-au dus în sus şi noi în jos, ca rezultate. Cred că putem ajunge să avem o echipa naţională care să se bată cu cele mai bune echipe din Europa” - Gică Hagi, pentru sursa citată.

De asemenea, fostul jucător al Realului și al Barcelonei mai precizează că în pofida retrogradării în Divizia C din Liga Națiunilor, tricolorii pot juca de la egal la egal cu orice adversar cu mentalitatea potrivită.

„Nu cred eu că nu poţi să găseşti 20 băieţi, doi pe post să poţi să te lupţi cu oricare din lume. 100% am încredere în fotbalistul român. Dacă n-aveţi încredere, înseamnă că trebuie să ne lăsăm şi atunci chiar înseamnă că avem o mare problemă.

Eu sunt optimist în sensul asta, pentru că îi şi cunosc foarte bine şi ştiu ce potenţial au. Important e să-i găsești, să-i aduci la potențialul maxim, să creezi o echipă.

Nu accept niciodată că România n-are 22 de jucători foarte buni care să se bată cu cei mai buni.

Se cheamă filozofie, identitate. Nu e uşor să construieşti această identitate, această mentalitate. Dacă nu există acest obiectiv, această strategie, nimic nu e valabil”, a conchis Gică Hagi.

Să nu uităm, de asemenea, că Danemarca este calificată la Campionatul Mondial de fotbal din acest, din Qatar. Nordicii fac parte din grupa D, alături de Franța, Tunisia și Australia.

România a participat ultima dată la turneul final mondial în 1998, competiția fiind găzduită de Franța.