Devis Mangia, fost antrenor al CS Universitatea Craiova, a negat acuzaţiile de comportament nepotrivit, la câteva ore după ce a fost suspendat din funcţia de selecționer al echipei naționale de fotbal a Maltei, informează Times of Malta.

Devis MangiaFoto: Domenic Aquilina/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Devis Mangia neagă acuzațiile de hărțuire sexuală: „Știri nefondate și false”

Mangia a fost suspendat de consiliul de administraţie al Asociaţiei de Fotbal din Malta, după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale. Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat acuzând un comportament similar.

Asociaţia de Fotbal din Malta a anunţat miercuri că a lansat o anchetă internă, iar Mangia a transmis presei italiene că neagă categoric toate acuzaţiile.

„În legătură cu ştirile publicate în mass-media naţională, este de datoria mea să clarific că nu am manifestat niciodată, acum sau în trecut, un comportament vătămător faţă de demnitatea personală sau sexuală a vreunei persoane, nu în ultimul rând a unui fotbalist sau a oricărui alt membru al federaţiei. Toate sunt ştiri nefondate şi false care îmi dăunează grav demnităţii personale şi reputaţiei mele profesionale”, se arată în comunicat.

Mangia, care este asistat de avocatul Fabio Pinelli, a ameninţat cu acţiuni legale împotriva celor care continuă să publice sau să răspândească astfel de ştiri.

„În cazul în care astfel de acuzaţii false continuă să fie publicate, îmi rezerv dreptul de a depune o plângere pentru comportamentul defăimător. În orice caz, toate comunicările ulterioare vor fi efectuate de federaţia malteză, cu respectarea corectitudinii relaţiei noastre profesionale", se menţionează în comunicat.

Miercuri, Asociaţia de Fotbal din Malta a decis să prelungească suspendarea lui Mangia din funcţia de antrenor al echipei naţionale şi a deschis o anchetă în acest caz, scrie News.ro.

Devis Mangia, care era selecţioner al Maltei din 2019, a antrenat echipa Palermo în Serie A în sezonul 2011-12. El a mai pregătit echipe precum naţionala Under-21 a Italiei (2012-2013), Spezia şi Bari.

Mangia a pregătit-o pe CS Universitatea Craiova din mai 2017 până în aprilie 2019, reuşind să câştige Cupa României în 2018.