Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a efectuat o vizită la Football Museum Bucharest, stadiul lucrărilor la primul muzeu dedicat fotbalului depășind pragul de 90%. Muzeul este amplasat într-o clădire de peste 1500 mp din Centrul Vechi al Capitalei.

Nicușor Dan în vizită la Football Museum BucharestFoto: Football Museum Bucharest

Proiect unic în estul Europei, Football Museum Bucharest își propune să devină o destinație de referință pe harta turismului românesc, în baza unui un proiect amplu de amenajare conceput si coordonat de biroul de arhitectura Square One (www.squareone.ro) , sub bageta unuia dintre cei mai cunoscuți arhitecți din România, Adrian Cancer.

Pe lângă spațiul expozițional, muzeul include bistro, cafenea, fan-shop și un spațiu de evenimente private, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor expoziției și a celor care caută modalități diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei.

„Mă bucur că București se alătură celorlalte metropole europene care oferă turiștilor și rezidenților un muzeu reprezentativ, ba chiar mai multe, dedicate fotbalului. Consider că este important pentru România să aibă primul muzeu dedicat sportului rege, un sport atât de apreciat la noi. Am convingerea că muzeul fotbalului va contribui din plin la valorificarea potențialului turistic și sunt sigur că acesta se va număra printre obiectivele turistice alese de vizitatori când vor veni în București, indiferent dacă sunt vizitatori din țară sau din străinătate.”, a declarat Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București.

Vizitatorii se vor putea bucura de o experiență interactivă complexă ce îmbină expozițiile clasice cu instalații moderne, activități multimedia și evenimente speciale. De asemenea, pot alege să experimenteze meniul special pregătit de Mircea Dinescu în bistro sau își pot petrece timpul în cafeneaua muzeului, degustând o cafea de specialitate sau un bubble-tea pregătit după rețete unice.

„Ne dorim să colaborăm cu toate instituțiile locale și internaționale interesate de proiect pentru a oferi o experiență la nivel european vizitatorilor români și străini. Din acest punct de vedere, considerăm proiectul oportun atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru potențialul turistic al Capitalei. Ne așteptăm la peste 200.000 de vizitatori unici într-un an și suntem de părere că unicitatea acestui proiect va dezvolta interesul publicului față de zona centrală a capitalei. În fapt, poziționarea muzeului în Centrul Vechi nu a fost întâmplătoare: ne-am orientat către zona aceasta din dorința de a fi cât mai accesibili pentru turiști.”, a declarat Tiziana Gagiu, Head of Partnerships & Communication Football Museum Bucharest.

Despre Muzeul Fotbalului București

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze Bucureștiul o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.