​Qatarul va găzdui în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie Campionatul Mondial de fotbal, iar cu ocazia acestui eveniment China a făcut un cadou inedit organizatorilor din zona Golfului.

CM 2022 QatarFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, chinezii au precizat că vor oferi doi urşi panda gigant Qatarului, după cum informează AFP.

„Este un cadou de la cei 1,4 miliarde de chinezi pentru Cupa Mondială din Qatar şi va deveni cu siguranţă un nou simbol al prieteniei China-Qatar”, a declarat ambasadorul chinez la Doha, Zhou Jian, în timpul unei recepţii în capitala ţării.

Suhail şi Soraya sunt cei doi urși panda gigant oferiți de China pentru organizatorii din Qatar

Cei doi urşi, pe nume "Suhail" şi ''Soraya", sunt aşteptaţi în Qatar în octombrie, chiar înainte de turneul final al CM 2022, a spus diplomatul.

Suhail este numele uneia dintre cele mai strălucitoare stele observate în regiunea Golfului, în timp ce Soraya este numele arab pentru constelaţia Pleiadelor.

China, cea mai populată ţară de pe planetă, nu s-a calificat la Cupa Mondială, dar companii chineze s-au implicat în construirea de mega-proiecte legate de evenimentul din această iarnă.

Alţi doi urşi panda gigant chinezi au fost împrumutaţi Franţei pentru 10 ani, în 2012, ca parte a „diplomaţiei panda”, un cadou pe care China îl foloseşte pentru a întări legăturile cu alte ţări.

De la reînnoirea împrumutului, cei doi urşi sunt în continuare instalaţi la parcul zoologic Beauval, unde au dat naştere altor trei panda, transmite Agerpres.

Sursa foto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia