România a retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor la fotbal, iar la finalul meciului câștigat cu 4-1 împotriva naționalei din Bosnia și Herțegovina a avut loc un dialog la tv între Mihai Stoichiță (directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF) și Basarab Panduru (fost internațional și analist tv în prezent).

Mihai StoichitaFoto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

România învinge Bosnia-Herțegovina, dar retrogradează în Divizia C din Liga Națiunilor

Panduru a încercat să obțină mai multe explicații de la Stoichiță pentru parcursul mediocru al României din Liga Națiunilor și să afle dacă selecționerul Edi Iordănescu va fi demis.

Conform oficialilor de la Casa Fotbalului, Ladislau Boloni nu a ajuns selecționer pentru că nu a acceptat o clauză. Aceasta spunea că dacă România nu termină pe unul dintre primele două locuri în Liga Națiunilor, atunci antrenorul să fie demis.

Acum, Mihai Stoichiță pare să fi uitat oarecum de respectiva clauză, iar Panduru a avut o reacție care nu ar fi trebuit să fie prinsă în direct la tv.

Dialogul dintre Basarab Panduru și Mihai Stoichiță de la Orange Sport

Mihai Stoichiță: Noi nu am retrogradat, de fapt.

Basarab Panduru: Păi, cum n-am retrogradat?!

Mihai Stoichiță: Am rămas în aceeași urnă, da.

Basarab Panduru: Tu vorbești că nu am retrogradat din urna a 3-a pentru preliminariile Euro 2024? Eu zic de Nations League!

Mihai Stoichiță: Peste doi ani va fi din nou o ediție de Liga Națiunilor. Până atunci, poate consolidăm echipa și promovăm en-fanfare. Poate o să vedem așa lucrurile.

Silviu Tudor Samuilă (moderatorul emisiunii „Sport Report”) a întrerupt dialogul pentru a putea fi difuzată live conferința lui Edi Iordănescu.

Ultima reacție a lui Basarab Panduru a fost însă totuși prinsă în direct, până ca transmisia tv să fie mutată complet pe conferința selecționerului.

„De ce nu i-ai zis, mă, asta și lui Boloni?”, a fost reacția lui Basarab Panduru, conform gsp.ro.

Clasament Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia-Herțegovina (8-8 golaveraj) 11 puncte

2. Finlanda (8-6) 8

3. Muntenegru (6-6) 7

4. România (6-8) 7.

De știut:

  • Bosnia-Herțegovina va promova în Liga A din Liga Națiunilor, în timp ce România va retrograda în Liga C.