Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a declarat miercuri că așteaptă o evaluare a performanțelor selecționatei de către FRF. În replică, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al forului fotbalistic, a spus că analize se fac tot timpul, iar tehnicianul primei reprezentative nu avea setat un număr minim de puncte în Grupa 3 din Divizia B a Ligii Națiunilor.

Mihai StoichitaFoto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

Naționala României se află pe ultimul loc în grupa ei din Liga Națiunilor. Pe 23, respectiv 26 septembrie, România va disputa ultimele două partide (contra Finlandei, respectiv împotriva Bosniei și Herțegovinei).

Mihai Stoichiță: Prestația naționalei României a fost analizată - Edi Iordănescu nu are un minim de puncte pe care să le facă în Liga Națiunilor

„Evaluări facem tot timpul, am făcut și după primele patru meciuri. Rapoarte se fac din partea antrenorului, sunt prezentate în fața Comisiei Tehnice, eu le prezint la rândul meu domnului Burleanu.

Evaluare... ce să-l evaluăm? (n.r. pe Edi Iordănescu) Trebuie să fim extrem de atenți la ce vom face în viitor, nu să evaluăm, că nu prea avem ce să mai evaluăm.

Nu, nu există așa ceva (n.r. un număr de puncte impus lui Iordănescu din următoarele două meciuri) Nu i s-a impus niciun fel de minimum. Noi am fi bucuroși să joace foarte bine echipa, pentru că trebuie să fim extrem de realiști.

Dacă ne gândim la ce a fost în cele patru meciuri, nu putem fi foarte bucuroși de ceea ce am arătat în teren.

Acum vorbim despre prea multe ipoteze negative. Hai să le punem și pe cele pozitive. Nu e cazul să cădem în latura negativismului total” - Mihai Stoichiță, conform gsp.

Clasament Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia-Herțegovina (6-4 golaveraj) 8 puncte

2. Muntenegru (6-3) 7

3. Finlanda (5-6) 4

4. România (1-6) 3.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0

România - Muntenegru 0-3.

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.