Louis Van Gaal, ​selecţionerul Ţărilor de Jos, va testa portarii într-o sesiune specială de antrenament la loviturile de departajare, miercuri, acest test făcând parte din pregătirea pentru Cupa Mondială din Qatar.

Louis Van GaalFoto: Olaf KRAAK / AFP / Profimedia

Louis Van Gaal testează portarii înaintea CM din Qatar

Van Gaal a convocat patru portari pentru meciurile din Liga Naţiunilor din Polonia (22 septembrie) şi împotriva Belgiei (25 septembrie). Olandezul, care îşi propune să termine în fruntea grupei sale, se pregăteşte şi pentru Cupa Mondială (20 noiembrie-18 decembrie).

De aceea, încă doi portari se vor alătura Olandei miercuri pentru un antrenament specific la loviturile de departajare.

„Caut cel mai bun apărător de penaltiuri şi, prin urmare, îi testăm pe toţi portarii. Caut mereu micile beneficii şi de aceea acord o atenţie deosebită acestei probleme. Am văzut în trecut că loviturile de departajare joacă un rol important în Cupa Mondială” - Louis Van Gaal.

Selecţionerul Olandei s-a remarcat în timpul Cupei Mondiale din 2014 prin schimbarea portarilor cu câteva minute înainte de încheierea prelungirilor, în sferturile de finală împotriva echipei din Costa Rica, scrie News.ro. Tim Krul a avut două intervenţii salvatoare în timpul loviturilor de departajare şi a asigurat calificarea formaţie sale.

Potrivit L'Equipe, dacă ar fi autorizat de FIFA să convoace 26 de jucători pentru Cupa Mondială din Qatar, Louis Van Gaal ar include patru portari în lista sa.