CFR Cluj a pierdut meciul cu Sivasspor din Conference League (0-1), iar unii dintre fanii campioanei României i-au cerut demisia lui Dan Petrescu. S-a vorbit tot mai mult despre o despărțire a antrenorului de gruparea din Gruia, iar „Bursucul” a făcut lumină în acest subiect în cadrul unei conferințe de presă.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tehnicianul spune că va pleca în momentul în care nu va mai simți sprijinul patronului Neluțu Varga, iar acest lucru s-ar putea întâmpla săptămâna viitoare, după meciul de la Pitești din SuperLiga cu FC Argeș.

Dan Petrescu: S-a plictisit lumea la CFR Cluj să ia campionate?

La conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Argeș (va avea loc luni, în Trivale), Dan Petrescu a spus că nu ține de scaun și că dacă nu mai este dorit va pleca de la campioana României.

“Nu înţeleg de unde vine această presiune. În primul an aici am câştigat campionatul şi am plecat. Am revenit, am luat iar campionatul, am venit pe final, poate nu era tot meritul meu, am dus echipa în grupele Europa League, am ajuns până în primăvară.

Anul următor am câştigat iar campionatul, iar ne-am dus până în grupele Europa League, nici atunci nu era lumea mulţumită.

După şase luni iar au fost probleme, am plecat, iar m-au întors, iar m-au chemat, iar am luat campionatul, iar am ajuns în grupe... Măi băieţi, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate şi să meargă în grupe în cupele europene, nicio problemă, eu plec.

Eu mai mult decât să iau campionatul şi să duc echipa în grupe europene nu pot să fac. Poate vine altul şi ia Champions League. Ia campionatul şi câştigă şi Liga Campionilor sau ajung în grupe” - Dan Petrescu.

Dan Petrescu spune că rezultatele vorbesc pentru el

„Eu când am revenit la echipă am fost rugat să se reducă bugetul, am scăpat de jucătorii cu salarii mari şi care nici nu jucau prea bine şi nici nu făceau nimic pentru club, am luat jucători liberi de contract, cu salarii la jumate, chiar mai mici.

Am redus şi bugetul, am câştigat şi campionatul, am ajuns şi în grupe... Şi dacă în grupe vine un arbitru şi nu-mi dă gol şi trei penaltiuri, eu ce pot să fac? Eu sunt de vină? Nu e corect.

Toată lumea poate să strige ce vrea, face ce vrea, dar faţă de mine.. rezultatele vorbesc pentru mine. Eu nu înţeleg această presiune, de unde vine. Dacă pierd 5-6 meciuri la rând, e ok” - Dan Petrescu.

„Noi n-am cheltuit milioanele pe care le-au cheltuit alte echipe şi care sunt în urma noastră. Asta e realitatea. Dacă vrem altceva, nicio problemă.

De ce să mai stau aici pe capul oamenilor dacă ei nu mă vor? Dacă nu mai vor cupe europene şi nu mai vor campionate, bravo, tată! Poate vine altul şi câştigă campionatul şi merge în Liga Campionilor” - Dan Petrescu.

Întâlnire cu patronul Neluțu Varga: „În fotbal nu există prietenii”

Dan Petrescu este pregătit să plece de la echipă după meciul cu FC Argeș, dacă asta va dori conducerea grupării din Gruia.

„Dacă CFR Cluj nu mai vrea să ia campionate şi nu mai vrea grupe eu plec, nicio problemă. După meciul cu Piteşti ne strângem mâna şi am plecat. E simplu.

Nu ţin eu de banii de la CFR, nu ţin de locul de la CFR. Eu am făcut aici de toate şi fac în continuare dacă voi fi lăsat. Dacă nu sunt lăsat şi oamenii din club nu înţeleg, degeaba. Îmi pare rău.

Vreau să mă întâlnesc marţi cu patronul. Nu există prietenie în fotbal. Eu sunt singur. Trebuie să-ţi faci meseria. Nu există prietenii în fotbal. Să spună dacă mă mai vrea sau nu. Dacă n-are încredere în mine ce să mai fac aici?

Jucătorii trebuie să joace fotbal. Am refuzat mulţi bani pentru CFR Cluj. Dar în fotbal toată lumea uită. Pe Ciprian Deac îl uită că a jucat nu ştiu câţi ani şi şi-a dat viaţa. Acum, că a făcut penalti, este criminalul Clujului.

În loc să aibă statuie aici la stadion Ciprian Deac, noi îl certăm? Dacă nu era el luam noi cinci campionate la rând?”, a conchis Dan Petrescu.