Pedro Gabriel Pereira Lopes, cunoscut drept Pedrinho, a fost transferat cu o săptămână în urmă de Lokomotiv Moscova, dar nu își va putea folosi porecla pe tricoul de joc, în urma unei decizii luate de conducerea grupării ruse.

Pedro Gabriel Pereira Lopes, cunoscut drept PedrinhoFoto: AGIF / ddp USA / Profimedia

La început, jucătorului i s-a spus pur și simplu că numele lui „nu sună bine”. Când acesta a cerut clarificări, conducerea a explicat că în Rusia acest cuvânt înseamnă „gay... și nu vrei să îl spui cu voce tare”.

Potrivit unei discuții dintre comentatorii canalului Match TV, oficialii clubului au afirmat că jucătorii echipei au dorit să îl aibă pe Pedro drept coleg, nu pe „Pedrinho”.

Întrebat de ce nu își poate folosi porecla (în Brazilia, Pedrinho înseamnă micul Pedro), atacantul a recunoscut că acest lucru i-a fost interzis de conducere: „Am vrut să fie Pedrinho pe tricou, dar au spus că nu e bine și au scris Pedro Gabriel. Au decis să nu-l folosească pentru că este puțin cam gay”.

Site-ul sport.ru a explicat că numele brazilienilor au un lucru în comun: sunt foarte lungi. Pentru a explica structura, rușii l-au dat drept exemplu pe Pele: Edson (prenumele lui), Arantes (numele de familie al mamei), do Nascimento (numele de familie al tatălui).